Мултиевропейското по таекуондо в София чупи рекорди

четвъртък, 14 март 2019 г. | 17:36 Прочетена: 11410
Автор:
Таекуондо
Таекуондо
Принт Свали PDF
- Аа +

Мултиевропейското първенство влиза в ТОП 3 на състезанията, които се провеждат в Европа и номер 4 в света


Следващата седмица от 21 до 24 март, София ще е домакин на второто издание на Мултиевропейското първенство по таекуондо в олимпийска версия. То ще счупи всякакви рекорди по брой участници. Над 2000 са записаните състезатели, от над 50 държави, сред които има много олимпийски и световни шампиони. Това превръща надпреварата в най-мащабното събитие, по брой състезатели едновременно. Макар да се провежда за втора година (миналата година то се състоя в Пловдив), първенството е грабнало вече вниманието и интереса на световния елит в таекуондото. За първи път ще видим братска прегръдка между двете федерации WT и ITF, което е знак на подаване на ръка, не само в България, но и в световен мащаб.
Таекуондо
ТаекуондоС тази огромна бройка на състезатели, Мултиевропейското първенство влиза в ТОП 3 на състезанията, които се провеждат в Европа и номер 4 в света. Пред него са само Туркиш оупън и Президентс къп, а в световен мащаб е US OPEN, което е номер едно. Първенството ще се проведе в столичната АСИКС АРЕНА, а на откриването ще присъстват министърът на спорта Красен Кралев, председателката на БОК Стефка Костадинова, Президентът на WTE Сакис Прагалос, шефът на родната федерация и председател на ETU Слави Бинев, както и много други министри, депутати и шампиони на България в различни спортове, уважаващи постиженията на българското таекуондо.

Таекуондо
Таекуондо
Мултиевропейското първенство включва участие на деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21г., мъже и жени. Освен традиционната дисциплина Спаринг, ще има и надревара в Пумсе(форма), както и брейкинг тест(силов и демонстративен тест). Следващата година освен тези дисциплини, ще бъдат включени още мастърс (ветерани) и пара, което означава, че може да се превърне в номер едно в света, по брой участници.

 

ТОП за деня