Мъри ви съживи, но Стойчо отново приземи

понеделник, 17 март 2014 г. | Прочетена: 3024432
Автор:
ЦСКА радост
ЦСКА радост
Принт Свали PDF
- Аа +

Радостта на "сините" трая точно три дни


Има една много точна и вярна поговорка - „Всяко чудо за три дни“. Точно толкова дни бе радостта на футболистите на Левски, след победата над Ботев Пд от турнира за Купата на България. Победа е силно казано, защото играчите на Станимир Стоилов просто си свалиха гащите и оставиха Николери да направи нещо което дори не е сънувал. Този Ботев който бе на ст. "Георги Аспарухов", няма нищо общо с този който игра на нож срещу Лудогорец в началото на пролетния дял на първенството. Но да оставим този мач в историята и да се върнем на поредното дерби.

Левски - Ботев Пловдив
Левски - Ботев Пловдив


Само седмица след като възпитаниците на Стойчо Младенов успяха да вземат с доста голяма доза късмет трите точки от Левски, този път можем да кажем, че съвсем заслужено победител е тимът на ЦСКА. Макар и да имах известна доза притеснение около изборът за стартов състав, този път Стойчо или Екзекутора или Тройчо както ви е удобно, показа, че не случайно има доста успехи зад гърбът си. Сигурно той вече се е превърнал в кошмар за "синя" България. Но какво да се прави, поне докато е начело на „червените“, противниците ще се плашат от неговото появяване където и да е. Заложи на футболисти някои от които не бяха обличали титулярната фланелка много време.

ЦСКА радост
ЦСКА радост

Един Стоян Колев на вратата показа, че въпреки обещанията на Младенов от миналото лято преди да се върне на „Българска армия“, може да се разчита на него. Героят Пламен Крачунов, който направи огромен финансов компромис също не подведе Стойчо. Соченият за сръбски Неймар, Иван Маркович загатна за доста добри умения, но естествено трябва да му се дава шанс за изява. За Мартин Петров няма какво да се говори. Той просто е Мартин Петров и всички трябва да се съобразяват с него. Същото е положението и с Тодор Янчев. Ветеранът показа, че има желание и може да върши работа в „спешни моменти“ какъвто бе мачът срещу Левски.

ЦСКА - Левски
ЦСКА - Левски

Какъв е изводът. Дано Стойчо Младенов си направи добра равносметка на кои футболисти може да разчита, кой го е подвел в предишното „дерби“, и на кой да залага до края на първенството. Няма да питам защо шумният трансферен удар в лицето на Здравко Илиев, не попада в стартовия състав, и какво чудо трябва да стане „голмайсторът“ Ди Вани да се разпише.

ЦСКА - Левски
ЦСКА - Левски

Какво да кажем за Левски. Както се казва за мъртвите или добро или нищо. Но все пак и те имаха шанса да се противопоставят на „червената машина“ с два сериозни удара на Старокин и Крумов. Тук обаче е проблемът. Защо хората които притесняват вратата на ЦСКА, не са нападателите, а играчи на други постове. Какво се случва с тежката артилерия на Божинов, Генков и Макриев. Или тя може да отпушва само срещу тимът на Станимир Стоилов. Горкият Тодор Батков, ако му се наложи да гледа още няколко подобни дербита съвсем ще му побелее косата и мустака. Но той сам си е избрал тази орисия да е президент на Левски. За него най – хубавото в този момент е час по – скоро да си взима багажа и да се маха от Подуяне. Ако му дадат някои лев за акциите да ги взима и да си се наслаждава на живота без да се сеща за миналото. Дори и да вземе Гонзо и Станимир Стоилов с този амбалаж с който разполага трудно ще излезе в Европа.

 


И като за финал, определено празненствата около 100 годишнината ще са доста минорни. Но за това не е виновен Стойчо, Тройчо или както и да му викат. За това ще са си виновни самите футболисти. Е, и Стойчо има малко принос за горчивият вкус на юбилея, но какво да се прави. Ще завърша така както започнах, с поговорка

„Това което някои сам си направи, никой друг не може да ти го направи“.

 

ТОП за деня