LIVESPORT.BG ви представя новия Григор Димитров (ВИДЕО)

сряда, 10 октомври 2018 г. | Прочетена: 209260
Автор:
Пьотр Несторов
Пьотр Несторов
Принт Свали PDF
- Аа +

Пьотр Несторов даде специално интервю за нашата медия


Младата надежда на България в тениска Пьотр Несторов, който само преди броени дни спечели титлата на Мастърса до 16 години в Реджо Калабрия (Италия), даде специално интервю за LIVESPORT.BG.

Несторов е роден в Русия, а по тениса се запалва на 4 години. Той обаче споделя, че се чувства българин.

Често чува да бъде сравняван с Григор Димитров. Подобни сравнения го мотивират.

Ето какво разказа още той пред репортера на нашата медия Филип Петрунов.

"Турнирът в Реджо Калабрия беше доста силен. В него участваха 80 състезатели и имаше сериозна конкуренция. 

Нямаше лесни мачове, тъй като напрежението присъстваше във всеки един двубой, особено в третия сет на финалния двубой, който беше решаващ. Радвам се, че успях да покажа характер и да го спечеля. 

Другите участници леко ми завиждаха за успеха, защото всеки един от тях можеше да го спечели и да бъде на мое място. 

Сега заминавам за Бургас, където ще участвам на ИТФ турнир до 18 години. Надявам се да спечеля. След това ми предстои кратка почивка. След нея ще пътувам за Кипър и Беларус, което все още не е сигурно. 

Искам да благодаря на БФ Тенис, министъра на спорта Красен Кралев, ММС, треньора ми и семейството. Имам огромна подкрепа от тях, тъй като ако ги нямаше, едва ли щях да участвам и постигам победи в такива престижни турнири. 

Аз се родих в Москва, след което 8-годишен със семейството ми се преместваме в България. Вече съм 6 години тук и се чувствам българин. Знам езика и имам много приятели. Тук повече ми харесва от Русия.

Аз съм частен участник в спортното училище във Варна. Идвам основно за изпити. Денят ми преминава най-често така - 4 часа тренировки по тенис и 1 час физическа подготовка, за което си имам кондиционен треньор.

Сравненията с Григор Димтиров ме мотивират. Той е постигнал много успехи, което ме радва. Искам да стана като него. Само веднъж съм се срещал с него. Беше през 2013 във Варна, където той изнасяше открит урок. 

В момента не му се получава играта на Григор, но той все пак е човек и не може постоянно да е във върхова форма. Смятам, че през следващата година ще се представи много по-добре. Моят идол е Новак Джокович. 
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня