Левски Лукойл спечели Балканската лига

неделя, 15 април 2018 г. | Прочетена: 232949
Автор:
Левски Лукойл
Левски Лукойл
Принт Свали PDF
- Аа +

Това е първи трофей за тима на Тити ПапазовОтборът на Левски Лукойл спечели юбилейното десето издание на Балканската лига по баскетбол, след като във финала в Самоков се наложи с 83:72 (15:18, 27:19, 21:22, 20:13) над косовския Башкими.

 

Това е общо трети трофей за "сините" от турнира и първи, откакто Лукойл застана зад отбора, воден от старши треньора Константин Папазов.

 

"Сините" взеха преднина в края на първото полувреме и през второто успяха да я задържат, без да дават шансове на Башкими да се върне в двубоя, въпреки отказа на косоварите да се предадат.

 

На почивката Левски Лукойл водеше с 5 точки, а след серия от 11:2 в средата на третата четвърт българският отбор дръпна с 10 точки за пръв път в срещата.

 

В началото на последната четвърт Павлин Иванов наниза две последователни тройки, а Левски поведе с 12 точки, което се оказа решаващо за изхода на мача.
Най-резултатен за Левски Лукойл бе Божидар Аврамов с 21 точки, а Станимир Маринов добави 20. Неманя Милошевич реализира още 13 за победителите. За Башкими Ерик Стъц завърши с 21 точки, а Арън Мос добави 18.

 

ТОП за деня