Левски Лукойл иска двама от македонския шампион

вторник, 3 юли 2018 г. | Прочетена: 376072
Автор:
Левски Лукойл
Левски Лукойл
Принт Свали PDF
- Аа +

Играчи от Работнички са в полезрението на "сините"


Шампионът на България Левски Лукойл проявява интерес към двама баскетболисти на македонския първенец Работнички, съобщава basketball.mk. В полезрението на столичани са попаднали американците Маркъс Гинярд и Ръсел Робинсън, които заедно с Чавдар Коство бяха сред лидерите в състава на Марин Докузовски през изминалия сезон.

 

196-сантиметровият Гинярд имаше по 15.9 точки, 5.1 борби, 2.2 асистенции и 1.7 отнети топки средно в 35 мача от македонския шампионат. Той е 31-годишен и е играл още във Франция, Германия, Гърция, Израел, Полша и Украйна.

 

185-сантиметровият Робинсъм пък постигаше средно по 9.2 точки, 3.6 асистенции, 2.5 борби и 1.6 отнети топки в 36 двубоя от първенството на западната ни съседка. Той е на 32 години и като професионалист се е подвизавал в Турция, Испания, Италия, Полша, Ливан и Гърция. Има титла при колежаните от 2008 година, когато играе за Канзас.

 

Двамата са свободни да подпишат с българите, защото нямат договори с македонския тим за следващия сезон. Родните първенци ще играят в Шампионската лига на ФИБА през есента.

 

ТОП за деня