Легенда на Левски: Най-големият позитив на "Армията" е Гриша Ганчев

вторник, 14 ноември 2017 г. | Прочетена: 653984
Автор:
Гриша Ганчев
Гриша Ганчев
Принт Свали PDF
- Аа +

"Това румънче, което го слагат от време на време на върха в атаката, за нищичко не става"


Легендата на Левски Петър Курдов се изказа супер ласкаво за собственик на ЦСКА - Гриша Ганчев. Бившият нападател на "сините" определи бизнесмена като най-големия позитив на "Армията". Курдов не пропусна да коментира и състоянието на Левски, като направи на пух и прах двамата нападатели на тима - Серджиу Буш и Жуниор Мапуку.
Петър Курдов
Петър Курдов

"Делио Роси дойде и показа на някои позабравили основните неща във футбола състезатели, как всъщност се тренира. Как трябва да се подготвят и какво трябва да правят, ако искат да заслужат мястото си в Левски. Защото те са част от отбора, случайно или не.

Част от тях "спукаха гумите". Явно са мислили, че ще продължават по старому, че може и без да се напъват много да играят на "Герена", но им беше показано, че това просто няма как да се случи.

Това румънче, което го слагат от време на време на върха в атаката, за нищичко не става. Идва до него топката, а той се чуди да я гледа ли, да я дъвче ли, да я плюе или пък да я гълта... Както искат да ме разбират. А "колегата" му в атака е по-тромав и от мен. А знаете кога съм спрял аз с футбола. Не е нормално това. Те играят в Левски.
Делио Роси и Жуниор Мапуку
Делио Роси и Жуниор Мапуку

Все пак ние винаги, без изключение, през годините сме разполагали с огромни, страхотни нападатели, в чисто футболно отношение. С такива, които решават мачове, и на които се гласува доверие да носят отговорност за целия отбор. Това, в тези двамцата конкретно, никак не го виждам.

Важното за ЦСКА е, че Гриша Ганчев управлява клуба. Това е човек, който в последните 28 години не просто съществува в българския спорт, а работи за него. Лично. От първо лице. Някой пита ли се как по времето на непобедимите Левски и ЦСКА, на звездите в двата отбора и шампионските сезони, той успяваше да направи Литекс номер едно? Някой вълнува ли го фактът, че когато той хареса футболист, ходи лично да го гледа и го одобрява? А след това на въпросния състезател всички му се радваме и ахваме по него. Това е човек, който разбира от футбол. Той е най-големият позитив на "Армията".', сподели Курдов пред колегите от "Топспорт".

Гриша Ганчев
Гриша Ганчев