Лазаров: Престъпление е ЦСКА и Левски да остават без лиценз за Европа (ВИДЕО)

понеделник, 14 януари 2019 г. | 14:40 Прочетена: 54191
Автор:
ЦСКА - Левски, Рафае Енрике
ЦСКА - Левски, Рафае Енрике
Принт Свали PDF
- Аа +

"Лудогорец можеше да "хвърли кърпата", ако Левски не им беше подарил титлата"


Бившият играч на ЦСКА и Левски и настоящ треньор на Вихрен Здравко Лазаров сподели мнението си пред камерата на LIVESPORT.BG за случващото се в двата ни гранда през последните няколко години. 

"В ЦСКА бях на 18 години при Пламен Марков, на когото дължа много. Той за мен е един уникален професионалист. В Левски бях на 21 като отидох.

След 9 години в чужбина ми се обади Димитър Пенев и се върнах на "Българска армия". Ние сме професионалист и не виждам нищо лошо в това да играл в ЦСКА и след 4-5 години да идеш в Левски.

И в двата отбора бе приятно да играеш. Това са двата най-големи гранда у нас. Яд ме е за ЦСКА и Левски. Без добри Левски и ЦСКА няма български футбол. Не е хубаво Лудогорец да печелят титлата няколко кръга преди края на шампионата.

ЦСКА пак държи ниво, Левски изостана. Надявам се някой от тях да им прекъсне хегемонията. От онзи мач през 2013-та година, като че ли им се отвори хапката. Ако тогава не бяха станали шампиони, можеха да "хвърлят кърпата". В Разград се работи професионално с много пари, инвестира се в база, работят с млади играчи, взимат добри чужденци.

Като бях в националния отбор, бяха 6-7 момчета от първенството ни, които играха в ЦСКА или Левски. Сега от Левски няма футболисти, а ЦСКА с 2-3.

Мисля си, че имаше време пред Кирил Десподов за Футболист на годината, но тая година Георги Петков заслужаваше. Тази купа натежаваше в негова полза.

Преди да отида от Славия в Русия, наистина имаше оферта от ЦСКА. Стойчо Младенов ме искаше, но Венци Стефанов вече се беше разбрал с Шиник. Малко ме е яд, че не отидох тогава при "червените", защото те бяха наистина добър отбор.

За мен не е нормално ЦСКА и Лески да не получат лиценз за Европа. Това е престъпление.

Веселин Марешки беше сложен от въздуха начело на Локомотив Пловдив. Той е един парашутист, който няма понятие от футбол. Каза ми, че съм стар и аз играх 6 години още. Няма какво повече да коментираме", сподели Електричката.
 
®Livesport.bg /