Красен Кралев откри "София къп" и похвали българските таекуондисти (СНИМКИ)

неделя, 4 ноември 2018 г. | Прочетена: 118592
Автор:
Подписване на меморандул с Laitx
Подписване на меморандул с Laitx
Принт Свали PDF
- Аа +

Поне две квоти от таекуондото за олимпиадата очаква министър Кралев


Грандиозно откриване беляза VI-oто издание на ежегодния международен турнир по таекуондо " София къп", организиран от ТК клуб Рамус, съвместно с БФТаекуондо. Председателят на БФТ и вицепрезидент на WTE Слави Бинев, министърът на спорта Красен Кралев, председателят на парламентарната група на ОП и лидер на п.п. Атака Волен Сидеров, посланика на Република Корея в България Н.Пр. Джеънг, многократният световен шампион Гранд мастър Юн, народният представител д-р Александър Александров, общински и дипломатически представители отправиха поздравления към организаторите и участниците.
Красен Кралев , Калоян Бинев и Владимир Далаклиев
Красен Кралев , Калоян Бинев и Владимир Далаклиев
След като Красен Кралев даде официалния старт на състезаниетo, пред него и официалните гости бе подписан Laitx sistem с представител мастер Юн. 48 състезателя получиха своите степени за Дан.

Министърът на спорта Красен Кралев за пореден път отбеляза, че таекуондото е най-бързо развиващият се спорт в България, и се надява родни състезатели да спечелят квоти за олимпиадата в Токио.

Таекуондо София къп
Таекуондо София къп

Лидерът на п.п. Атака Волен Сидеров отправи много кратко, но точно пожелание към всички уастници в надпреварата - победа.


Председателят на БФТ Слави Бинев отбеляза, че тази година е най-успешната за българското таекуондо, след като само до този момент имаме спечелени 43 медала от световни и европейски първенства. А до края на годината има още две европейски първенства в различни възрастови групи. Също така световният медалист Владимир Далаклиев и Калоян Бинев ще вземат участие на световното първенство по таекуондо за военни.


Участие в турнира взимат над 500 състезатели от шест държави – България, Гърция, Люксембург, Македония, Молдова и Сърбия.

В последните години турнирът се утвърди като традиционно силен и се забелязва сериозен интерес на клубове от чужбина, което дава възможност младите ни състезатели да премерят сили с връсници от цяла Европа.

 

ТОП за деня