Кметът на Пловдив: Нещо не е наред с Колежа

петък, 20 октомври 2017 г. | Прочетена: 712889
Автор:
“Кауза Колежа“
“Кауза Колежа“
Принт Свали PDF
- Аа +

"На фона на неясната картина около Колежа мога да кажа, че нещо не е наред там".


Кметът на град Пловдив Иван Тотев гостува в студиото на Дарик Радио. Той засегна темите със стадионите под тепетата.

 

"През 2018 година Общината трябва да вземе решение около концесията на стадион "Христо Ботев", каза той. "На фона на неясната картина около Колежа мога да кажа, че нещо не е наред там. Срокът за строеж изтича и Общината ще трябва да вземе решение по казуса. Доколкото знам и концесионните такси не са платени, но до края на годината има време", допълни градоначалникът.

 

"При Локомотив Пловдив положението е по-различно - те имат стадион, на който играят, коментира Иван Тотев. "От Локомотив има заявено намерение за взимане на концесия на съоръжението, но нямаме нищо черно на бяло. Имаме уверение от шефовете на клуба, че следващата седмица ще има конкретно предложение от тяхна страна", каза още той.

 

Кметът коментира и решението за отпускане на 24 000 лева за изготвяне на задание за техническо проектиране на стадион "Пловдив".

 

"Очакваме архитект Маринов да изготви заданието за получаване на акт 16 на стадиона. Тогава ще стане ясно и колко пари ще са нужни. Всички искаме да има мачове от евротурнирите на "Пловдив", но ще трябва да се види какви ще са финансовите разчети. Има възможност стадионът да бъде надграден от източната страна (бившата зала "Чайка"), където трибуните са насипни. Със сигурност, стадионът ще бъде добро решение за решаване на проблемите на Локомотив и Ботев", оптимист е инж. Ивано Тотев.