Кмет със сериозни обвинения към Левски

вторник, 8 януари 2019 г. | Прочетена: 114007
Автор:
Феновете на Левски в
Феновете на Левски в "Универсиада"
Принт Свали PDF
- Аа +

Не съм провокирал феновете на ,сините", заяви Иван Гавалюгов


Ръководството на баскетболен клуб Балкан даде извънредна пресконференция в Ботевград по повод ексцесиите на последния мач с Левски в зала „Универсиада”. „Баскетболистите на Константин Папазов взеха победата със 77:73 в този двубой.

 

На брифинга днес присъства кметът на града Иван Гавалюгов, който бе сред главните действащи лица на двубоя в събота.

 

„Не съм ги провокирал, аз просто защитавах децата си, които заведох на поредния мач на любимия ни отбор. Едно от тях дори беше ударено с бутилка, което бе много грозно. Но ние очаквахме подобни действия на феновете на домакините, след като видяхме още в началото как се държат. Има една група от около 20 човека, които са платени, и всички много добре знаят това. Някои от тях са ММА бойци. Още в началото на мача започнаха да ни заплашват с думите: „Ще ви пребием, ще се видим отвън и ще ви убием”.

 

Стюардите не ги спираха, аз дори се развиках към Тодор Стойков, който беше в ложата, но той само повдигаше рамене.

 

Вината за грозните ексцесии е изцяло на домакините, като това трябва да се изкорени веднъж завинаги. Обръщам се публично към г-н Валентин Златев и го питам защо позволяват подобни неща да се случват. Вкарват престъпници в залите, от което страдат най-много майки с деца. Моите наследници тръгнаха да бягат и да излизат от залата, плачейки”, разказа кметът на Ботевград.

 

Той не очаква адекватни наказания от Дисципа на федерацията, като хвърли обвинения и към президента Георги Глушков, казвайки, че се крие „под полата на Лили Боянова”.

 

Гавалюгов обеща подобни ексцесии да не се случват в залата в Ботевград на утрешния мач с Левски за ФИБА Къп.

 

„Ние няма да допускаме подобни индивиди от агитката на Левски в нашата зала. Взели сме мерки и агресивно настроените и в нетрезво състояние няма да влизат вътре”, категоричен бе кметът.

 

ТОП за деня