Какво става ако ЦСКА спечели Купата днес?

вторник, 24 май 2016 г. | Прочетена: 2535921
Автор:
Купа на България
Купа на България
Принт Свали PDF
- Аа +

Четири ти­ма от “А“ група тръпнат в очак­ване на развръзката на "Васил Левски" тази вечер


Днешният финал между ЦСКА и Монтана е важен не само за тези два клуба - още четири ти­ма от А група тръпнат в очак­ване на развръзката на "Васил Левски". Сметките показват, че Левски, Берое, Славия и Локо Пд имат аргументи да стискат палци за “червените“.

 

Причината е, че ако те грабнат трофея, ня­ма да участват в Лига Европа следващия сезон заради забрана от УЕФА. Това означава, че четвъртият от елита - Славия, или Локо ще вземе виза за евротурнирите, тъй като фина­листът за купата (в случая Мон­тана) не получава такава.

 

В мо­мента “белите“ са с едни гърди пред “смърфовете“ в битката за четвъртата позиция заради по-добри показатели в преките двубои. И при успех в последния кръг ще играят в Европа след 20-годишно отсъствие.

 

“Сините“ също имат изгода ЦСКА да бие Монтана. Причина­та е, че тогава като втори в класирането ще отидат да иг­раят във втория квалификацио­нен кръг (мачовете са на 14 и 21 юли) и ще имат повече време за почивка и подготовка (мачове­те от първи квалификационен кръг са на 30 юни и 7 юли).

 

Ако Левски отиде във втория кръг, ще намаже и третият Бе­рое. Причината е, че в момента заралии са първият непоставен тим в първия кръг, но с изтеглянето на “сините“ във втори те ще минат в урната на поставе­ните и ще имат по-лесен съпер­ник.

 

Ако Монтана спечели, то тимът от "Огоста" за първи път ще играе в Европа, а смет­ките за Левски, Берое, Славия и Локо Пд отпадат, пише “Тема спорт“.

 
®Livesport.bg /