Как Изпълкома на БФС наруши правилата (ВИДЕО)

понеделник, 11 юни 2018 г. | Прочетена: {NUM_VIEWS}
Автор:
Изпълком на БФС
Изпълком на БФС
Принт Свали PDF
- Аа +

Ахмед Ахмед бе назначен за съдийски наблюдател в Първа лига без нито един мач преди това


Председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев даде специално интервю за предаването на LIVESPORT.BG и TV1 "На ринга", в което коментира грешките на съдиите в края на шампионата.

Сталев коментира също така дали президентите на клубовете оказват натиск върху реферите

Шефът на родните арбитри сподели и своето мнение относно странното назначаване на Ахмед Ахмед за съдийски наблюдател в Първа лига. Според Сталев тази номинация на Изпълкома е в разрез с правилата и трябва да бъде коригирана до началото на първенството.

"Ахмед Ахмед вече е съдийски наблюдател в Първа лига. След като видях това назначение, аз веднага се чух с Антон Попов и президента Борислав Михайлов, които ми казаха, че това е решение на Изпълнителния комитет на БФС. Аз уведомих членовете на СК и всички бяхме на мнение, че тази номинация не трябва да бъде правена по този начин, защото се нарушават правилата. Считам, че СК трябваше да реагира, за да не може да се допускат повече такива случаи. Ние не бяхме уведомени за номинацията на Ахмед Ахмед. Освен това той не трябва да прескача етапи, след като до преди 10 дни свиреше мачове. Има един нормален етап, през който той ще достигне Първа лига, в който той ще натрупа достатъчно мачове. Той не е подготвен да бъде съдийски наблюдател в Първа лига.

Валентин Добрев, който е член на СК, сме го предложили да бъде съдийски наблюдател във Втора лига, а не направо в Първа.

Според номинацията на Ахмед Ахмед трябва да бъде коригирана. Има технологично време до началото на първенството, затова според мен най-правилно и нормално е Ахмед да бъде във Втора лига. Не е лесно попълването на формуляри и оценки. Има си доста тънкости и в този занаят, които трябва да се усвоят с времето.

СК и Изпълкома на БФС трябва да си помагат. Ние сме в един отбор, да се допълваме и като има пропуск да се коригираме.

Не съм отказвал комуникация с Марк Бата. Мнението му относно ранглистата на съдиите все още не го знам, тъй като той скоро ги получи. Това ще стане в близките дни. Относно ситуацията с Ахмед Ахмед той е твърдо зад нас.

Малко екстремен човек съм. Такъв съм бил и такъв ще продължа да бъда. Човек на променя характера. Аз съм част от официалния фенклуб на Милан. Това е вече пета година. От дете ги подкрепям. През последните 10-15 години имам възможност да ходя на мачовете им. Сега като председател на съдиите нямам тази възможност. Преди време през две седмици бях в Милано заради мачовете им, подкрепял си и в гостуванията в Европа.

Преди време една моя почивка в Барселона съвпадаше с мач на Милан с "каталунците" в Шампионската лига. Аз не знаех, че ще са там и съпругата ми казва виж какво става зад теб и гледам как автонуса на Милан спира пред хотела, в който бяхме настанени с моето семейство.
 
®Livesport.bg /