ИЗВЪНРЕДНО: Тежък инцидент на мач в българския футбол

вторник, 12 февруари 2019 г. | 19:11 Прочетена: 16090
Автор:
червен картон
червен картон
Принт Свали PDF
- Аа +

Млад рефер прекрати контролата между Пирин Благоевград и Банско


Тежък инцидент беляза контролата на 19-годишните футболисти на Пирин Благоевград срещу третодивизионния Банско на базата в село Рилци, съобщи вестник "Струма".

 

Младият съдия Геро Писков прекрати проверката в 75-ата минута при резултат 2:1 за момчетата на Васил Петров. Сакатлъкьт се случи в 60-ата минута, когато халфът на Банско Даниел Гогов връхлетя с двата крака в тялото на Кирил Ангелов. Играчът в зелено-бяло се отърва само с уплаха, докато съперникът му при падането на тревата изпищя от болка, а впоследствие при прегледа в болницата се оказа, че е счупил ключицата си и ще трябва да бъде опериран.

 

До Спешна помощ пострадалият бе откаран от лекаря на Пирин д-р Филип Богдански. Няколко минути по-късно потърпевш в единоборство стана другият Ангелов в редиците на благоевградчани – Денис. Тогава съдията установи, че на домакинската пейка липсва доктор. Гостите също не водеха с тях медицинско лице. Въпреки увещанията от двата щаба, че всеки момент медикът на мача ще се върне, младият арбитър отказа да продължи двубоя.