Интересни факти около собствеността на Livesport.bg! (ВИДЕО)

четвъртък, 28 февруари 2019 г. | 16:36 Прочетена: 40645
Автор:
Гриша Ганчев и Данаил Ганчев
Гриша Ганчев и Данаил Ганчев
Принт Свали PDF
- Аа +

Лъчезар Николов-Чезари разкри важни подробности


Какво наложи ембарго от ЦСКА към нашата медия Livesport.bg. Собственикът на медията ни Лъчезар Николов-Чезари, главният редактор Крум Савов и Филип Петрунов коментираха в студиото „На Ринга“ решението на ръководството на „червените“. Чезари разкри интересни подробности за собственоста на ЦСКА.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!

 

„От юни месец 2016 година, Гриша Ганчев няма нищо общо с медията ни. Нито помага на този сайт, нито участва в управлението. Тогава се разбрахме и имахме договор. В началото тръгнахме и се събрахме. Цената му беше много висока. Аз имах ангажимент да я свяла и го направихме до минимума, така че тя се равняваше на едномесечната издръжка на сайта.

 

Това беше с преговори, които аз водих и убеждения от отсрещната страна, което не беше лесно. Аз отделно имах моите ангажименти, които трябваше да изпълнявам като част от този проект, но след като се приключи с „В“ група, разбрахме, че моите виждания са малко по-различни.

 

Аз не бях съгласен с някои неща. Имахме спонсорски договори за още година и половина. Седнахме, разбрахме се като мъже , разтогнахме ги и аз до ден днешен се управям сам. Няма Кирил Домусчиев, Гриша Ганчев или Васил Божков. Нямаме дори и реклами от тях. Заварихме една от Ефбет. Видяхме се с Цветомир Найденов. Тогава още нямаше ЦСКА 1948. Оставих рекламата да стои шест месеца без пари.

 

Преди Конгреса на БФС заставахме тук и коментирахме. Те ни наложиха цензура и ни казваха, че сме хора на Ганчев. Аз се чух с него вчера. Той ми каза, че не знае за такова решение. Но не мисля, че някой на стадион „Българска армия“ - ще кажа една простотия-смее да пръдне без Гриша Ганчев. Не мисля, че това нещо е спуснато от ниски нива на ръководството. Има тима тролове, които са известни. Те се знае кои са и само плют. Това не може да ни навреди на нас, а напротив, само ни вдига рейтинга“, сподели Чезари.

 

Лъчезар Николов разкри още подробности затова как е създадена група Livemedia от много мощни и богати хора, но няма право да разкрие имената им. Зрител зададе въпрос, дали сайта е купен от Емил Коцев.

 

„Какви глупости говорят. Той никога не е бил собственик на сайт, а работил тук като журналист. Сайтът беше мой проект между мен и Гриша Ганчев. Аз имах ангажимента да сваля цената от шест цифрена сума до равняващата се на месечната издръжка, на сайта. Ганчев плати тази сума, която се равняваше на едномесечната му издръжка. Плюс това остана при мен ангажимента, който аз съм си изчистил към собствениците. Сайтът е проект на Livemedia. Това е група, която е създадена от Консорциум, в който са влизали най-големите бизнесмени в България, които нямам право да цитирам. Те са влизали с милиони левове, политически предавания с водещ Светла Петрова“, сподели още Чезари по темата за собствеността на медията.

Крум Савов уточни, че той е привлякъл Коцев още при предишния собственик и припомни, че е бил директор и на ЦСКА 1948.