Илиана Раева проговори за скандалите в художествената гимнастика

вторник, 15 януари 2019 г. | 21:21 Прочетена: 58794
Автор:
Бойко Борисов и Илиана Раева
Бойко Борисов и Илиана Раева
Принт Свали PDF
- Аа +

Теодора е пожелала сама да се откаже без никой да я гони, каза легендата 


Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира случая с отказването на състезателката от националния ансамбъл Теодора Александрова от активна спортна дейност.

 

"Проведох дълъг разговор със старши-треньора Весела Димитрова и всички момичета от ансамбъла. Теодора имаше сериозна контузия и фрактура на
крака, поискахме преглед и мнение на трима лекари, за да бъдем напълно сигурни какво е най-доброто, което трябва да се направи за нея.

 

Последва операция, след това рехабилитация, възстановяване и през ноември, когато Елена Бинева се нуждаеше от медицинска манипулация, Теодора Александрова беше вкарана да играе на мястото на Елена. Тогава Теодора е казала на треньорите, че кракът я боли, че не може да играе и иска да прекрати състезателна кариера. Това знам аз от треньорския щаб на ансамбъла!

 

Момичетата са поддържали непрекъсната връзка с Теодора, а когато тя е обявила, че се отказва да тренира, Весела Димитрова и е казала, че залата за нея е отворена винаги и това изказване по медиите, че едва ли не никой не се интересувал от нея е много грозно и много е обидило треньорите и съотборничките й.

 

През цялото време Теодора получаваше пълна заплата като основен състезател, а Стефани Кирякова, която стана европейска и световна шампионка получаваше заплата със статут на резерва, без нито веднъж да се оплаче от това!

 

Само този факт е напълно достатъчен да опровергае думите на Теодора, че никой не се е интересувал от нея и че през цялото време треньорите са разчитали тя да се възстанови и да се върне в основния състав!

 

Смятам случаят за приключен и искам да кажа само, че Теодора е пожелала сама да се откаже без никой да я гони и смятам също, че самата Теодора знае отлично това!

 

Треньорите и ръководството ще продължават да подкрепят състезателките от националния отбор, ще им осигуряват всичко необходимо за подготовката и ще уважават всяко тяхно желание по отношение на спортната им кариера!", се казва в официалното становище на Раева, публикувано във Фейсбука на БФХГ.

 

ТОП за деня