Хамилтън обясни за повредите, които са му попречили в Остин

вторник, 23 октомври 2018 г. | Прочетена: 138731
Автор:
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън
Принт Свали PDF
- Аа +

Люис изтъкна няколко проблема в болида си, които според него са довели до слабото му представяне


Надпреварата в Остин, Тексас, е любимият кръг от шампионата на голямата звезда на Мерцедес Люис Хамилтън. Британецът бе спечелил пет от шестте проведени там до тази година състезание за Гран При на САЩ. Единствен Себастиан Фетел през 2013 още като пилот на Ред Бул разваляше перфектната статистика на Люис в Остин.

 

Тази неделя обаче всичко за Хамилтън се обърка и след много силно начало на уикенда по време на тренировките и квалификацията в състезанието той нямаше отговор на темпото на Ферари и дори във втората част от състезанието и на Ред Бул.

 

Люис изтъкна няколко проблема в болида си, които според него са довели до слабото му представяне и едва третото място на финала. Победата спечели Кими Райконен, която може да се окаже и последна за финландеца като пилот на Скудерия.

 

"Всички видяхте болида ми разглобен на съставните си части в началото на неделния ден. Това не е перфектното начало на финалната подготовка за състезанието. Според мен, ако всичко бе минало по план, надпреварата нямаше да се развие така за нас", твърди Хамилтън.

 

"Освен проблема с водната помпа по-късно се появи нов. По време на състезанието отломки повредиха пода на колата ми, което се отрази на скоростта и темпото ми не бе това, което очаквахме. Като капак на всички проблеми се появи и прекомерното износване на двата комплекта меки сликове и появата на големи блистери. Всички тези неща ми попречиха и нямах отговор на темпото, което налагаха от Ферари и Ред Бул“, завърши британецът.

 

ТОП за деня