Гуардиола : Радвам се, че сме в битката за титлата

неделя, 10 февруари 2019 г. | 15:53 Прочетена: 19098
Автор:
Хосеп Гуардиола
Хосеп Гуардиола
Принт Свали PDF
- Аа +

В предишните години шампионите се сриваха след това


Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е щастлив от факта, че отборът му е в битката за титлата и не последва примера на други шампиони от Висшата лига, които през следващия сезон не успяват да защитят трофея си и са извън битката за титлата.

 

Днес "гражданите" се изправят срещу Челси и имат трудна задача пред себе си, но успехът е задължителен, тъй като тимът иска да си върне първото място в класирането, макар че ще е с мач повече от противника и реално няма да има предимство, ако го стори с една победа днес.

 

"Знам, че през последните пет или шест години нещо се случва с шампионите във Висшата лига и в сезоните след титлата те не са в битката за нея. Радвам се, че това не се случва с нас и в крайна сметка ние сме в битката за трофея и това ме радва много", обяви той на пресконфренцията преди мача.

 

"Видяхте ли преди три сезона какво се случи с Челси? Станаха шампиони, а след това? Знаете какво стана и с Лестър. В сезона след титлата те бяха много надолу в класирането. Това обаче не става при нас. Битката за титлата ще бъде до самия край и ще бъде много ожесточена".