Гръцки гранд води преговори с Везенков

сряда, 11 юли 2018 г. | Прочетена: 357811
Автор:
Александър Везенков
Александър Везенков
Принт Свали PDF
- Аа +

Олимпиакос е основен вариант пред родния национал 


Завръщане в Гърция изглежда стои на дневен ред за баскетболния национал Александър Везенков, който изигра най-силните сезони в кариерата си именно в местното първенство. Местното издание Sport24 съобщава, че един от двата най-големи клуба в гръцкия баскетбол и трикратен шампион на Евролигата - Олимпиакос, вече преговаря с българския национал.

 

Идеята на клубното ръководство на отбора от Пирея е Везенков да замести Янис Папапетру, който напусна “червено-белите” след престой от пет сезона, за да подсили кръвния враг Панатинайкос. 206-сантиметровият българин игра в Гърция между 2011 и 2015 година, като тогава защитаваше цветовете на Арис Солун.

 


22-годишният левичар събра редица индивидуални отличия по време на престоя си в солунския тим - бе избран за MVP на първенството през 2015 година, в три поредни сезона грабваше наградата за “Най-добър млад играч”, през 2015 година бе топреализатор на гръцката лига, като в същия сезон бе и “Най-прогресиращ играч”, а също така намери място в идеалния отбор на сезона.

 

По информация на друго популярно в европейския баскетбол издание - Eurohoops, двете страни са близо до разбирателство и може да има сделка до края на деня. Очакванията са той да подпише договор за няколко сезона.

 

През последните три години Везенков игра за Барселона. Ако се стигне до преминаването му в Олимпиакос, там Александър ще играе под ръководството на един от най-известните треньори в баскетболна Европа - Дейвид Блат.

 

ТОП за деня