Гришо обеща: Мога да завърша годината силно

вторник, 23 октомври 2018 г. | Прочетена: 140273
Автор:
Григор Димитров
Григор Димитров
Принт Свали PDF
- Аа +

Изиграх много мачове тази година и ще опитам финален щурм, каза българинът


Григор Димитров направи сериозно обещание преди турнира във Виена след проваления си сезон до момента. Най-добрият ни тенисист иска да завърши годината силно, въпреки незадоволителните резултати в предходните турнири. Гришо сподели, че напоследък много неща са се случили с него на корта и извън него, но все още усеща позитивната енергия около себе си.

 

„Чувствам се прекрасно. След Пекин много неща се случиха на корта и извън него. Нуждаех се не само от почивка, но и да се реабилитирам по някакъв начин. Изкълчих и глезена си, така че имаше много неща, с които да се справя“, каза Димитров.

 

Съперник на българина в първи кръг е Михаил Кукушкин, който се състезава за Казахстан. Димитров и Кукушкин до този момент са се срещали три пъти, като Григор отстъпва с 1-2 победи в общия баланс. Последният им двубой бе на US Open през 2015 г., когато казахстанецът спечели в пет сета.

 

„Беше хубаво и да се прибера у дома и да продължа да тренирам“, добави Григор, който след Пекин е имал и консултация с лекар, починал си е няколко дни и след това е подновил занимания.

 

„Виена е страхотен град. Наистина бих искал да се поразходя. Градът е хубав и има толкова много история и наследство. Малко се разходих и бях впечатлен. Ще се опитам, ако имам време, да поогледам. Това е един от последните турнири за годината, все още усещам много позитивна енергия около себе си.“

 

„Приемам го като лично предизвикателство сега да завърша годината силно. Не изиграх много мачове тази година и ще опитам финален щурм, да покажа, че още съм способен. Това ще ми помогне за повече увереност след края на сезона. Повече вълнение, свеж въздух.“

 

Междувременно, Андрей Рубльов се класира за втори кръг на АТР500 турнира във Виена, след като се наложи със 7:6(3), 6:0 над Денис Кудлва в мач между двама квалификанти. Победителят очаква във втори кръг Григор Димитров или Михаил Кукушкин, които излизат на корта в сряда.

 

ТОП за деня