Господа от БФС: Комплимент за нас е, че Ви "СТРАХУВАМЕ" (ВИДЕО)

сряда, 14 февруари 2018 г. | Прочетена: 509261
Автор:
Лъчезар Николов и Крум Савов
Лъчезар Николов и Крум Савов
Принт Свали PDF
- Аа +

Собственикът на LIVESPORT.BG и главния редактор на медията Крум Савов анализираха причините нашият сайт да не получи акредитации за Конгреса на БФС


Днес 14.02.2017-та година бе отказан достъп на сайта LIVESPORT.BG до Конгреса на БФС, който ще се проведе след два дни.

Причините за отказа са "неправилно публикуване на новини, не е търсена гледната точка на БФС, политиката на сайта е насочена срещу футболния съюз".

Поради тази причина се проведе извънредно студио "На ринга", в което гостуваха собственика на LIVESPORT.BG Лъчезар Николов - Чезари и главния редактор на медията Крум Савов.

Двамата заедно с водещия Филип Петрунов анализираха причините за отказа.

"За миналата 2017-та година България е извън топ 100 по свобода на словото. Отдавна излязохме от сферата на демократичните медии без цензура.

Това се повтаря периодично. Сега се връщаме на диктатурния тоталирастичния модел, в който не трябва много много да си отваряш устата. 

Много странно защо ние от LIVESPORT.BG се оказахме "трън в очите" на БФС и се стигна до там да ни отказват акредитации, да ни спират достъп до Конгрес. Какво излиза, че всички официални, големите частни, държавни телевизии и сайтове са в правата линия, а ние сме в кривата", сподели Крум Савов.

"Явно сме неудобни, явно ги е страх от нас. Не знам какво толкова ги уплашихме. Обяснението "няма място" не е сериозно, защото за удобните медии има място, а за 3-4 медии, които сме по критични към БФС няма. Това е много глуповато оправдание. Да се стигне до там да ги е страх от нас. Щяхме да бъдем "много хубави", ако ги хвалехме, но кого да хвалим националния отбор, който се класира на европейски и световни първенства, продаваме футболисти в големи клубове.

Ако не беше Кирил Домусчиев, който инвестира толкова лични пари в Лудогорец, нищо нямаше да имаме. Как може БФС да няма отношение, когато ЦСКА и Левски имат по 20 млн. дългове. Какво криете? Как да ги отразим, когато те на своите хора им взимат телефоните при срещите, случайно някой да не заснеме нещо", сподели Чезари.

"От журналистическа гледна точка винаги трябва да се търсят и двете страни. Ние щяхме да бъдем уязвими, ако през ден в студиото ни гостуваха Любо Пенев или Ники Илиев, а не давахме думата на другите. Точно обратното. Първо абослютно тенденциозно е отношението към нас. Второ никой не може да забрани на журналиста или на госта да има мнение, позиция, коментар, разкритие, критика и т.н. Трето нито една институция - парламент, партия, клуб или футболен съюз не е спечелил война с медиите. 

Аз не смятам, че Любо Пенев е идеалният кандидат за президент на БФС, но на базата това тотално сриване на играта на у нас, е много по-добре да се даде шанс на някой нов. Благодаря за услугата, която ни направиха. Една малка медия като LIVESPORT.BG се приравнява с Нова телевизия, БТВ, спортал, гонг. Аз съм сигурен, че от БФС сами ще ни се обадят, за да ни дадат акредитации. Ако обаче останем "зад бариерата", истините около Конгреса пак ще могат да бъдат видени в LIVESPORT.BG. Щом ти забраняват, значи си неудобен. Щом си неудобен, значи задаваш правилните въпроси, които вълнуват обществото", сподели Савов.

"Всеки петък в парламентарен контрол слушаме какви ли не критики срещу премиера и държавата, а тук БФС се държи като "ощипана мома" и казва "Неудобните вън". Ядосан съм, че тези хора си позволяват да налагат цензура. Да ми кажат, че не мога да отразя Конгреса, на който идват делегати от цялата страна, е извън моите представи за съвременен свят.

Какво усилие направи Боби Михайлов да спаси ЦСКА и сега неговия роден клуб Левски. Ако сега спонсорът на Левски си тръгне, ще стане същото като ЦСКА. Какво направи БФС през тези години запази си клубовете ли, детския футбол ли разви или направи стадиони. От кое да сме доволни.", допълни Николов.
 
®Livesport.bg /