Голдън стейт направи нова крачка към защитата на титлата

понеделник, 4 юни 2018 г. | Прочетена: {NUM_VIEWS}
Автор:
Леброн Джеймс
Леброн Джеймс
Принт Свали PDF
- Аа +

ЛеБрон Джеймс този път изглеждаше изнервен и не успя да поведе отбора си


Шампионът Голдън Стейт Уориърс направи нова крачка към защитата на титлата си в НБА. Тази нощ “Войните” спечелиха и втория мач от финала срещу Кливланд Кавалиърс със 122:103 (32:28, 27:18, 31:34, 32:21) и поведоха с 2:0 в серията. Домакините в “Оракъл Арина” взеха инициативата още от първата точка в мача и не дадоха никакъв шанс на съперника да стигне до успеха.

 

Голдън Стейт водеше в резултата абсолютно през цялото време, като Кливланд единствено в началото успяваше да държи разликата в рамките на 4-5 точки и нито за секунда не успя да поведе в резултата. Домакините пък постепенно увеличаваха преднината си и това увеличаваше и самочувствието в играта им. Кавс успяха да спечелят единствено третата четвърт с 34:31, но това бе крайно недостатъчно.

 

ЛеБрон Джеймс този път изглеждаше изнервен и не успя да поведе отбора си, макар да се отчете с дабъл-дабъл от 29 точки, 13 асистенции и 9 борби. Към края обаче той видимо се умори и започна да пропуска сравнително лесни стрелби. Кевин Лав опита да го подкрепи със своите 22 точки и 10 борби. С още 15 точки завърши Джордж Хил.

 

От другата страна Стеф Къри наниза рекордните за финалите 9 тройки, някои от които от направо невъзможни стрелби. Той завърши мача с 33 точки, 8 асистенции и 7 борби, като бе най-резултатният играч в мача.

 

Кевин Дюрант също направи доста силен двубой с 26 точки и 9 борби. Клей Томпсън, който бе под въпрос преди срещата, изигра 33 минути и завърши с 20 точки.

 

Следващият сблъсък между двата тима е на 7 юни в “Куикън Лоунс Арина” в Кливланд, като Кавалиърс са притиснати до стената да търсят почти задължителен успех, който да ги върне в битката за титлата. Уориърс пък ще опитат да нокаутират съпирника с трети пореден успех, с който почти ще си гарантират крайната победа във финалната серия.

 

ТОП за деня