Глушков: Надявам се да попаднем сред най-добрите

понеделник, 4 юни 2018 г. | Прочетена: 162486
Автор:
Георги Глушков
Георги Глушков
Принт Свали PDF
- Аа +

Легендата очаква подкрепа от феновете за националите 


Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изрази надеждата си националният отбор за мъже да постигне две победи в предстоящите световни квалификации с Исландия и Чехия, с които да се класира за следващия етап.

 

"Бих нарекъл предстоящия прозорец щастлив за всички ни, защото той ще позволи в отбора да играят всички най-добри играчи. В момента няма други мачове, които да пречат", каза Глушков.

 

Думите на президента на федерацията бяха насочени към скандала между ФИБА и Евролигата, който не позволяваше на някои от най-добрите играчи в Европа да помогнат на националните си отбори в квалификациите заради ангажименти с клубните си тимове в Еролигата.

 

"След двугодишен застой най-после има раздвижване в конфликта между ФИБА и Евролигата. Заслугата за това до голяма степен е на спортния министър Красен Кралев, който в качеството си на председателстващ на Съвета на министрите на ЕС успя да мобилизира колегите си, за да се намери изход от ситуацията.

 

Надявам се този процес да завърши преди това противопоставяне да е нанесло още щети на баскетбола", коментира Глушков.

 

"Мачовете, които ни предстоят, са много важни за нас и се надявам, че срещу Исландия по трибуните ще има прекрасна обстановка", пожела си президентът на БФ Баскетбол.

 

От федерацията обявиха, че за предстоящия мач с островитяните на 29 юни в Ботевград ще има организирано пътуване от София за всички желаещи да гледат на живо срещата. Освен това към важния мач ще има и съпътстващ турнир по баскетбол 3х3 за любителите на играта.

 

ТОП за деня