Гимнастичките ни отнесоха Лудогорец (СНИМКИ)

понеделник, 22 декември 2014 г. | Прочетена: 3388417
Автор:
Ансамбълът по художествена гимнастика
Ансамбълът по художествена гимнастика
Принт Свали PDF
- Аа +

Ансамбълът стана "Отбор на годината"


Ансамбълът по ху­дожествена гим­настика спечели първото място иизпревари футболният Лудогорец Разград в класацията за "Отбор на годината". Момичетата на Ина Ана­ниева бяха коронова­ни като Отбор на годината на церемонията в НДК. Те спечелиха титлата на Световното първен­ство в Измир, като това бе първият ни триумф в многобоя след 18 години прекъсване.

Спортист на годината
Спортист на годината
Красен Кралев и Ина Ананиева
Красен Кралев и Ина Ананиева -

Лудо­горец спечели требъл в България, стигна до 1/8-финалите на Лига Европа, където бе елиминиран от Вален­сия, и накрая стана и първият български от­бор със спечелени 4 точ­ки в Шампионската лига, което е изключително постижение.

 

"Нашето голямо спортно семейство изпраща трудна година. Имахме моменти на битка, разочарования и победи, като се надявам през следващите години успехите ни да бъдат още повече и още по-големи.

 

Министерството на спорта ще се бори да осигури още по-добри условия за подготовка на младите ни спортисти.

Предполагам, че за никого не е изненада, че Отбор на 2014-а година е ансамбълът ни по художествена гимнастика", сподели  министърът на спорта Красен Кралев.

 

"За нас е огромна чест да сме тук тази вечер и да получим наградата. Благодарим на федерацията, на Ина Ананиева, на Илиана Раева и на всички, които ни подкрепяха през годината.

Спортист на годината
Спортист на годината

 

Световното първенство ни научи на това, че няма нищо по-силно от вярата и нищо по-красиво от една сбъдната мечта", споделиха момичетата от ансамбъла.

Спортист на годината
Спортист на годината
 

ТОП за деня