Гибона за жребия: Нито добър, нито лош

събота, 2 декември 2017 г. | Прочетена: 598698
Автор:
Пламен Константинов
Пламен Константинов
Принт Свали PDF
- Аа +

Когато става дума за световно първенство, не може да очакваш да ти се паднат слаби отбори


Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов коментира жребия за Световното първенство догодина пред официалния сайт на БФВ.

 

"За мен жребият е нормален - нито най-добрият, нито най-лошият. Когато става дума за световно първенство, не може да очакваш да ти се паднат слаби отбори. Това, което прави впечатление е, че в останалите групи има по три изявени тима, докато при нас са 5 с по-изравнени възможности.

 

Но това не означава, че не съм доволен, приемам го какъвто е и започваме да мислим за съперниците. Най-важното е да излезем от групата с възможно повече победи, защото за следващата фаза вече се зачитат и точките срещу отпадналите отбори. Това бе добро решение, което ще повиши качеството на двубоите", каза Константинов.

 

Ето и мнението на селекционера за отборите, срещу които ще играем във Варна:

 

Полша - това е актуалният световен шампион и съм убеден, че ще излезе с най-доброто, с което разполага. На домашното европейско направиха експерименти с млади състезатели и в крайна сметка се провалиха. Догодина ще бъдат максимално мотивирани да се реабилитират пред феновете си.

 

Иран - с идването на легендарния треньор Хулио Веласко този отбор успя да пробие в световния елит. Фактът, че се задържа там е доказателство за голямото му израстване. Могат да победят всеки.

 

Финландия - имат европейски стил и добра организация на игра. Традиционно неудобен за нас съперник, който през последните години ни е побеждавал неведнъж. Вярвам обаче, че класата на българския тим е по-висока.

 

Куба - най-непредсказуемият отбор в групата ни. Никой не знае с какъв състав ще се явят на световното догодина. Практически и те могат да създадат неприятности на абсолютно всеки отбор. Ще бъде интересно.

 

Пуерто Рико - вероятно изглежда по-скромен спрямо останалите в групата, но не трябва да бъде подценяван. Имат американски стил, а повечето им състезатели играят в колежанското първенство на САЩ или по южноамериканските шампионати.

 

ТОП за деня