ГЕЛОСАНИ ДО СИНЬО…

сряда, 6 декември 2017 г. | Прочетена: 597456
Автор:
Георги Атанасов
Георги Атанасов
Принт Свали PDF
- Аа +

Двата отбора на БФС и властта паралелно получават съдийски аванти


Душманите на ЦСКА изгубиха ума и дума откакто 31-кратните шампиони победиха в Разград. Не стига това, ами се случи и случката в Стара Загора, когато подсладеното мляко сензационно се оказа кисело, вероятно заради спестено „куфарче“. Въобще през последните месец-два играта страшно загрубя. Представям си какво ни чака напролет, особено ако армейците се насочат към дубъл. Вероятно ще бъде издаден указ за задължителната титла на „коефициента“?!

 

Иначе нищо ново под слънцето. Двата отбора на БФС и властта паралелно получават съдийски аванти като вече спряхме да броим дузпи, засади и … ръката на „д-р Яблонски“, с която очевидно Спас Русев ще гласува за Перуката. Вече не е само тъжно, но и смешно. Очевидно е издадена команда до свирките и те като програмирани дежурно подаряват измислена дузпа или гол от засада на съдружниците от Подуяне и Делиормана, ако мачовете им се закучат към 30-тата минута. Тоест – БФС награждава своите и репресира опозицията, най-вече ЦСКА.

 

И още нещо интересно – кога младият депутат Стефан Апостолов, избран с „преференция“ заради уникалната си личност, намира време и за законотворчество в парламента, и за футболния си бизнес? А може би никой не го търси в Народното събрание, въпреки „спонтанната любов“ на повече от 6000 избиратели в региона на Симитли? По същата утъпкана пътека към политическа кариера и ведомост е тръгнал и гербо-комсомолецът Георги Давидов, прочул се с „дузпата“ за „Левски“ срещу „Витоша“ и с авантите по-рано за „Лудогорец“. Дали е случайно, че тези тарикатчета правят от спорта разменна монета срещу покровителство и дивиденти от силните на деня? В никакъв случай – хитрите момчета отлично схващат кой поръчва музиката и съответно му пригласят с фалшивите си арии.

 

За реферите отдавна всичко е ясно. Те поне се продават без излишни сантименти и декларации за малоумни. Назубрили са защитния лаф: „Така видях ситуацията за частица от секундата…“ и го повтарят до второ пришествие. Много по-гаден е репертоарът на така наречените „еничари“ от ФК „Делиорман джуниър“, които обличат нечистоплътната си природа в морални ризи. Тези осиновени от Агата и Подуяне продажници ден след ден провокират ЦСКА и червената България със своите долни интриги.

 

Поне да имаха малко акъл та да измислят нещо, което да хване дикиш за пред по-простите другари.

 

Очевидно обаче толкова им е капацитетът в рамките на тяхната трупа от 50 човека с роднините. Иначе не биха пускали в гелосания до синьо портал на хранилка при Агата напудрено интервю с някакво футболистче от селските групи, което живеело до „Герена“, баща му бил левскар, а Боримиров – семеен приятел?! Това ли недоносче с подуянска ДНК намериха да изправят срещу милионната червена армия, предаваща свещената любов към ЦСКА от баща на син, от дядо на внук. Моите деца например ме направиха щастлив дядо на две момчета пето поколение АРМЕЙЦИ…

 

Срещу тази свята кауза негодниците от яслата под „Чалмата“ противопоставят своя съвместен хор с такива като Пажин, Моци, Гонзо, Таско… Единият – чужденец, който няма право да отваря уста в България! Другият – ял попарата на ЦСКА навръх вековния юбилей на евроидиотите, сурвакани до синьо шест пъти поред от палача на еврошампиони.

 

Третият – комичен мамалигар от „проекта“, вълнуващ единствено Феодала и една шепа „кренвирши“ наоколо. А свирката, обслужила Тире-1945 срещу ЦСКА в Перник, получава отплата за стореното като я включват във ведомостта на еничарите. А къде освен във ФК „Гьонсурат“ редом до гьоновци, газдовци, коцевци и другите от синьо-зеления планктон, хранен с финансов амфетамин от Делиормана и подкрепян медийно от синята мафия?

 

Тук е моментът да попитам застъпниците на „честния път“ – защо нито веднъж досега, далеч преди търгове и концесии, тези „моралисти“ не повдигнаха въпроса за двойния стандарт на управниците спрямо държавната собственост, предоставена като подарък на „Левски“ и отнета на ЦСКА? Защо не направиха нещо под прозорците на Стефан Софиянски, подписал грандиозната далавера с имотите на МВР в Подуяне?

 

Защо не се възмутиха от информацията на одиторите за похарчените милиони на данъкоплатците за издръжка на спортните клубове, наследили „Левски-Тире“ при МВР?

 

Защо не подкрепиха областния управител на София Николай Пехливанов, който преди два месеца публично заяви, че предоставянето „безсрочно и безвъзмездно“ на „Герена“ на Чорни-клуба е драстично нарушение на законите? Защо не сезираха прокуратурата за очевидното присвояване на обществени активи в особено големи размери чрез неплатени данъци, наеми, такси и други пропуснати ползи за бюджета?

 

Защо като граждани не попитаха как така всички плащаме заплатите на единственото ведомствено спортно дружество у нас – СК „Левски“ при МВР, докато в същото време армейските клубове бяха изхвърлени от техния дом на „Червено знаме“ и на 4-ти км? В това число и детско-юношеската школа на ЦСКА, разрушена заради един паркинг…

 

И за финал – защо „честните“ не опитат да влязат в „своя дом“ в Парка на свободата да речем на 14 декември т.г.? Ако не на друго място, то в сектора за гости, където може би няма да ги сполети „народната любов“ на червената общност…


ГЕОРГИ АТАНАСОВ