Гатузо доволен: Прогресираме!

понеделник, 11 февруари 2019 г. | 11:00 Прочетена: 18473
Автор:
Дженаро Гатузо
Дженаро Гатузо
Принт Свали PDF
- Аа +

"Крайно време е да направим така, че Милан да се завърне в Шампионската лига"


Старши треньорът на Милан Дженаро Гатузо не скри задоволството си от убедителната победа над Каляри с 3:0. “Росонерите” се върнаха на 4-ото място в Серия “А”, а бившият халф призна, че отборът започва да играе така, както той иска.

“Справихме се добре и можехме да вкараме дори повече попадения. До почивката нямахме достатъчно контрол в средата на терена, но след това изцяло доминирахме. Не искам да чувам “аз”, а само “ние”. Крайно време е да направим така, че Милан да се завърне в Шампионската лига”, заяви Гатузо.

“Не ми харесва да се подценява това, което върши Хакан Чалханоолу. Той със сигурност може и повече, но е редно да оценим старанието му и огромния обем работа, който върши. Знам, че не е типично крило, но е способен да прави връзката между халфовата линия и атаката по отличен начин. В последните 5-6 мача пресираме много добре и съм доволен от баланса в играта ни”, продължи наставникът на Милан.

В края на изказването си пред медиите Гатузо се пошегува, че е по-спокоен на пейката не заради добрите игри на отбора, а защото се е постарал да отслабне и се чувства в отлична физическа кондиция.

 
®Livesport.bg /