Фетел защити отбора въпреки провала

събота, 6 октомври 2018 г. | Прочетена: 215732
Автор:
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел
Принт Свали PDF
- Аа +

"При такива условия на пистата е много лесно да се вземе грешното решение"


Днешната квалификация за Гран При на Япония бе тотален провал за отбора на Ферари и може би най-слабата като класиране на пилотите им. Лидерът на Скудерия Себастиан Фетел, който все още има шанс и е единственият пилот, борещ се за титлата с лидера в класирането Люис Хамилтън, ще стартира в утрешната надпревара на пистата "Сузука“ от обезсърчаващата девета позиция.

До провала се стигна, след като в заключителната трета фаза от квалификацията от Ферари единствени от фаворитите избързаха и пратиха пилотите си на изсъхващата писта с гуми интермедия. Още преди да излезе от питлейна, Фетел се обади по радиото и съобщи, че пистата е твърде суха за тези гуми. След едва една обиколка стана ясно, че всички съперници на Фетел и съотборникът му Кими Райконен имат огромно предимство. Двамата бързо влязоха в бокса и се върнаха на пистата със сликове, но това се оказа второто грешно решение на тима. На пистата отново заваля и вече беше невъзможно да бъдат достигнати времената на пилотите, завъртели обиколки в началото на суха писта.

"При такива условия на пистата е много лесно да се вземе грешното решение. За това не виня никого в отбора. Няма значение кой е заложил на тази стратегия, това беше отборно решение и всички стоим зад него“, категоричен след провала бе Фетел.
"Ако дъждът беше продължил, както валеше няколко минути преди старта на третата част, то ние щяхме да сме направили чудо и останалите нямаше да имат шанс да ни доближат, понеже бяхме единствените с интермедия. Всичко обаче се обърна за минута-две, а сега ние изглеждаме като глупаци и утре ще ни е много тежко в състезанието. Не се предавам и ще се боря до край. Кими е по-напред и има шанс да застраши пилотите на Мерцедес още след старта, което също може да помогне на отбора“, завърши германецът.
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня