Фетел призна: Имахме късмет с колата за сигурност

неделя, 25 март 2018 г. | Прочетена: 639324
Автор:
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел
Принт Свали PDF
- Аа +

"Чудесно развитие на събитията, много се радвах, когато се прибирах към бокса в този случай"


Победителят в Гран при на Австралия Себастиан Фетел беше искрен след края на надпреварата и разкри, че е имал късмет с излизането на кола на сигурността при отпадането на Ромен Грожан.

Този момент се оказа ключов за успеха му.

"Доста добро състезание за мен, насладих се. Имах късмет с колата за сигурността. Чудесно развитие на събитията, много се радвах, когато се прибирах към бокса в този случай. Опитах се да се справя добре със ситуацията. В края на първата обиколка загубих темпо, загубих температура в гумите и изостанах от Люис и Кими.

Но когато влязох в бокса, ситуацията беше по-добра. Молех се да има кола на сигурността. И видях, че има кола, която спря на завой №4, мисля че беше на Хаас", заяви Фетел и разкри какво още го е владяло като емоция в този момент.

"Като видях тази ситуация, ми се вдигна адреналинът. След това беше важно кога точно ще вляза в бокса. Беше ми много трудно в тази ситуация. Много е трудно да се изпреварва на това трасе, затова знаех, че едва в последните пет обиколки ще мога да се насладя на състезанието", каза още победителят.

„Въпреки всичко ние изоставаме по скорост от Мерцедес. Днес също нямахме достатъчно скорост да се състезаваме равнопоставено с тях, но имахме достатъчно, за да задържа Люис и да усложня задачата му да се доближи достатъчно за атака.

Така че, като цяло имаме добро темпо. Мисля, че нашата кола има голям потенциал, но да - имаме някои малки проблеми.

Нищо сериозно, ще оцелеем. Но аз също мисля, че ако премахнем тези проблеми и сме по-уверени - това ще ни осигури предимство. Особено на писта като тази”, допълни Фетел.
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня