Фетел даде най-добри резултати на тестовете в Барселона

сряда, 13 февруари 2019 г. | Прочетена: 50352
Автор:
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел
Принт Свали PDF
- Аа +

Ферари направи сериозна заявка за сезона 


Отборът на Ферари направи заявка за сериозни намерения още в първия ден на предсезонните тестове в Барселона. Себастиан Фетел даде както най-добро време, така и направи най-много обиколки на пистата "Каталуния" – 169.

 

Късно през деня Карлос Сайнц постигна второто най-добро време с Макларън. Испанецът го постигна скоро след като предизвика един от общо четирите червени флага в понеделник – болидът му спря на изхода от бокса след загуба на мощност.

 

Кими Райконен беляза началото и края на деня с аварийно спиране. Сутринта се завъртя и остана в чакъла само след 5 минути на пистата, но това не му попречи да за завърти 114 обиколки на "Каталуния". Второто му спиране заради повреда беше в самия край на втората сесия.

 

Другият червен флаг бе заради Ромен Грожан, който също отби заради повреда. Французинът, обаче, постигна трето най-добро време, близо секунда зад Фетел.

 

Ред Бул записаха 128 обиколки с новия двигател Хонда и Макс Верстапен зад волана. Холандецът се нареди четвърти, следван от Райконен с Алфа Ромео. Даниил Квят остана шести с Торо Росо.

 

Серхио Перес изкара новия болид на Рейсинг Пойнт, но успя да направи едва 30 обиколки. Колата не беше правила предварителни проби за разлика от останалите. Все пак, бившият тим Форс Индия се справи по-добре от Уилямс, които не бяха готови за понеделник, а по-лошото е, че ще излязат на пистата чак в сряда.

 

Мерцедес и Рено – които единствени разделиха деня между двамата си пилоти, заеха последните места в класирането. Разбира се, началото на тестовете винаги е посветено на проверка на новите компоненти и издръжливост като цяло, а не толкова за постигане на бързи времена.
РЕКЛАМА

 

ТОП за деня