Федерер подкрепи искането за повече пари за тенисистите

вторник, 13 февруари 2018 г. | Прочетена: 457682
Автор:
Роджър Федерер
Роджър Федерер
Принт Свали PDF
- Аа +

Винаги е било едно и също. Ние искаме повече пари, турнирите искат да ни плащат по-малко


Устремилият се към първото място в световната ранглиста по тенис Роджър Федерер заяви, че е нормално играчите да искат да получават по-големи суми от наградните фондове на турнирите. Швейцарецът, който в кариерата си е спечелил 115 милиона долара само от представянето си на корта, обясни това като правене на бизнес.

 

"Винаги е било едно и също. Ние искаме повече пари, турнирите искат да ни плащат по-малко. Това е бизнесът и е нормално, така че винаги има дискусии. Ние и бизнесмените, които осигуряват наградите, сме много подобни. Ние носим екипи, те са с костюми. Ние сме по-млади, те са по-възрастни. Между нас има динамика и всяка от страните се нуждае от другата. Играчите трябва да разберат гледната точка на организаторите и обратно", каза Федерер.

 

"Мисля, че в момента тенисът се развива все повече и повече, така че само заради това е нормално играчите да искат повече пари. Правилно е да се иска парите от наградни фондове да се увеличат. Иска ми се да видя повече играчи да могат да живеят спокойно от това, което изкарват на корта", завърши Федерер. През тази седмица носителят на 20 титли от Големия шлем ще играе на турнира в Ротердам.

 

ТОП за деня