Федерер очаква с нетърпение завръщането си

понеделник, 11 юни 2018 г. | Прочетена: {NUM_VIEWS}
Автор:
Роджър Федерер
Роджър Федерер
Принт Свали PDF
- Аа +

Бях със семейството си, заяви голямата швейцарска звезда


Роджър Федерер се завръща на корта за турнира в Щутгарт. Швейцарецът сио взе почивка за сезона на клей, но финал в германския град ще му гарантира, че той отново ще се изкачи на върха в класацията на АТР.

 

"Никога не е лесно, особено на трева. Разиграванията са къси, няколко точки решават. Така се случи преди две години срещу Доминик Тийм, а през миналия сезон загубих от Томи Хаас, след като имах мачбол.

 

Завръщам се на корта и ще дам най-доброто от себе си, за да стигна възможно най-далеч в турнира през тази година. Най-важен ще бъде първият мач, защото не съм играл от три месеца, така че ми липсва малко игровата практика. Бях доста ангажиран извън корта през тези три месеца. Прекарах известно време с моето семейство и направихме страхотна почивка. След това бях ангажиран с моята Фондация в Замбия.

 

Естествено, не пропуснах да тренирам на корта и във фитнеса. Сега нямам търпение да заиграя отново. Последните няколко седмици бяха малко скучни, така че искам мачове, а не само тренировки", каза Федерер.

 

ТОП за деня