Ето колко ще получава Каранга в Китай

четвъртък, 12 юли 2018 г. | Прочетена: 354804
Автор:
Фернандо Каранга
Фернандо Каранга
Принт Свали PDF
- Аа +

Подобна сума е напълно стандартна в китайското първенство


Фернандо Каранга ще получава изключително висока заплата в китайския Хенан. Според запознати месечното му възнаграждение там ще е близо 100 000 долара или заплата, многократно по-висока от тази, която е взимал в ЦСКА.

 

Подобна сума е напълно стандартна в китайското първенство за чужденци, които не са реномирани в световен план. Отделно по контракта на Каранга с Хенан ще има и редица тлъсти бонуси при определени постижения. Агентът на играча - Андерсон Насрала, обяви, че Каранга се е разбрал с Хенан за 3-годишен договор.

 

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга, който е на крачка от финализиране на трансфера си в китайския Хенан Дзиение, се сбогува с феновете на 

 

Тарторът на Сектор Г Иван Велчев също коментира заплатата на Каранга в социалните мрежи: "Искам да ми обясните как да задържа футболист, като не иска да играе за отбора, отказва да тренира и започва да върши... Как точно да стане, като отива в Китай за 50-60 хиляди долара заплата. Или да остане от любов към феновете", написа Велчев във Facebook.

 

ЦСКА ще получи над 6 млн. лева по сделката за бразилеца. Според някои източници, "армейците" ще приберат 3,5 млн. евро с бонусите. При всички положения, средствата, които ще постъпят в касата на клуба, ще са над 6 млн. лева, пише "Тема Спорт".