Емил Костадинов откри XIII-ия турнир на „Лъвчетата“

петък, 9 май 2014 г. | Прочетена: 3354030
Автор:
Емил Костадинов и Венци Гаврилов
Емил Костадинов и Венци Гаврилов
Принт Свали PDF
- Аа +

Емил Костадинов откри XIII-ия турнир на ДФК „Лъвчетата“ за децата от детските градини, работещи по програмата на клуба. Героят от САЩ 94, който сега е член на Изпълкома на БФС, даде началния удар заедно с председателя на клуба доц. Венцислав Гаврилов. 237 отбора (около 4000 деца) от 58 детски градини в столицата ще вземат участие в надпреварата, която по традиция се провежда в Зимния дворец на спорта.


Тази година ръка на децата подадоха Еврофутбол, „Суитлайф“ ЕООД, „Арон“ ЕООД, „Данон България“ и „Чипита България“ АД. Поздравителен адрес от името на г-жа Мариана Георгиева, Министър на младежта и спорта, прочете главният експерт в Министерството на младежта и спорта Цветан Георгиев. Подкрепа към турнира оказаха още Столична община, БФС и Академика 2011.

Срещите в деня на откриването бяха ръководени от елитните рефери Николай Йорданов и Вихрен Манев. Първи на терена излязоха децата от IV-ите групи в детските градини (6-годишни), между които имаше и няколко момичета. Победителите в отделните групи се класират за следващия етап, който е в неделя след обяд.

В духа на наближаващото световно първенство по футбол в Бразилия официалната церемония започна с демонстрация на характерната за страната капоейра – смесица от бойно изкуство и танц.

За доброто настроение в залата допринесоха още мажоретните състави на три детски градини и вокална група „Кристалчета“. Всички си тръгнаха с награди и призове. Възможност за изява през следващите дни ще имат и децата от първа, втора и трета група на детските градини. Финалите при най-големите са на 15 май, когато е и официалното закриване на турнира.