Едвин Джеси : Останете деца, обичайте футбола

четвъртък, 14 март 2019 г. | 21:28 Прочетена: 11473
Автор:
Дунав - ЦСКА, Едвин Джеси
Дунав - ЦСКА, Едвин Джеси
Принт Свали PDF
- Аа +

Крилото на ЦСКА разказва своята житейска история


Крилото на ЦСКА Едвин Джеси е вторият  в поредицата на клуба "Beyond The Jersey". В нея играчите на "червените" разказват футболната и житейската си история.

 

"Роден съм в Амстердам, в квартал Балмер, гетото. Беше опасно, трябваше да съм си вкъщи в 18 или 20:00 часа, не знам. Ако закъснеех, бях наказван. По цял ден бях навън, играех футбол, понякога правех други неща, лоши неща, но не чак толкова лоши.

 

В училище бях умно дете, но бях дразнител, не обичах да слушам учителите. Имаше родителски срещи на около три месеца. Не се притеснявах за оценките си, а по-скоро за оплакванията от мен. Повечето пъти оценките ми бяха добри, но имах проблеми с дисциплината в час.

 

В Амстердам, в Балмер, масово се играе уличен футбол. Това е мястото, където според мен, всеки развива своите умения. Там се научих да играя футбол и аз, подобно на много други футболисти - Райън Бабел, Куинси Овусу-Абейе, Тимъти Фосу-Менса. Тимъти е част от Манчестър Юнайтед, но играе под наем във Фулъм. В Балмер имаме много талантливи момчета.

 

За мен футболът е моят живот. Той започна на улицата. Ако не се забавлявам на терена, това означава, че не изразявам себе си, например правенето на финтове - ножици, фалшиви изстрели и т.н.

 

Аз съм фен на техничните футболисти. Наслаждавайте се на играта, никога не пораствайте!", завърши Джеси.