Джокович за отказването на Мъри: Шокиран съм!

петък, 11 януари 2019 г. | Прочетена: 109984
Автор:
Джокович и Мъри
Джокович и Мъри
Принт Свали PDF
- Аа +

"Той е голям шампион, той е мой приятел, с когото съм израснал"


Водачът в световната ранглиста Новак Джокович коментира новината от днес, чеАнди Мъри ще се оттегли от професионалния тенис след “Уимбълдън”.

31-годишният британец обяви на пресконференция днес, че проблемите му с бедрото продължават и болката, която усеща го е накарала да вземе трудното решение да прекрати кариерата си в близко бъдеще. Мъри обаче няма да се отказва от участие на Australian Open, където в първия кръг ще играе с испанеца Роберто Баутиста Агут.

“Честно казано, за мен това е доста голям шок, защото ние сме на една възраст, от едно поколение. Много е тъжно да виждаме през какво минава… като някой, който е имал сериозна контузия, каквато беше тази в лакътя ми, определено му съчувствам и разбирам през какво минава.

Преди ден-два тренирах с него и поговорихме малко. Той е голям шампион, той е мой приятел, с когото съм израснал.

Някак тъжно е да знаем, че това може да му бъде последното Открито първенство на Австралия, но му пожелавам всичко най-добро. Сигурен съм, че човек може да бъде благодарен за много неща в живота си”, сподели Джокович, коментирайки новината, свързана с Анди Мъри от днес.
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня