Джентълменът с шестото чувство

понеделник, 16 април 2018 г. | Прочетена: 231678
Автор:
Кирил Домусчиев
Кирил Домусчиев
Принт Свали PDF
- Аа +

Как се просълзяваме, като слушаме Домусчиев


Днес, дори още снощи, футболната ни общественост се просълзи. В медийното пространство излезе кратко интервю с боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. От него ни бе обяснено, че шампионът на страната в последните години е моралният стожер на българнския футбол.

 

Чистите и свети чувства, с които трябваше да бъде залят родния запалянко, години наред се подкрепят с факти. А те са :

 

Че е чисто и свято съперниците на конкурентите ти за титлата да излизат с кървясали очи, а срещу Лудогорец същите тези да пускат юношеските си формации. 

 

Че е чисто и свято играчи на Лудогорец често да изнасят сесии по карате на терена или път да ритат съперник на земята при спряла игра. 

 

Че е чисто и свято, когато играта на шампиона не върви, да му отварят коридор към победата с поредната измислена дузпа или гол от засада.

 

Че е чисто и свято мачовете на Лудогорец у нас да се отлагат, пренареждат, отменят - в зависимост от това дали този отбор има европейски ангажимент или не. Я питайте примерно Юрген Клоп колко мача трябваше да изиграе отборът му този месец до момента. 

 

 Че е чисто и свято собственик на футболен клуб да държи и правата за излъчване на мачовете от българското първенство. Я да видим, може ли някой да си представи как например Роман  Абрамович ще държи телевизионните права на Висшата лига на Англия... 

 

Много е чисто и свято хора от ръководството на този клуб да определят кой трябва да припознава ЦСКА и кой не... Още по-циничното в случая е, че те самите са цесекари. 

 

"Имах шестото чувство, че ще спечелим този мач  с Левски", каза още Кирил Домусчиев. Да, може и така да са се стекли нещата на терена в последната минута. Но интересно защо доста хора имаха шестнайсетото чувство, че Левски ще загуби този мач с Лудогорец? Та дори и с директен гол от корнер.

 

"Ние не вадим томахавки, за да ги заравяме", каза още босът. В този бизнес томахавките не се вадят на показ.

 

В кинозалата на българския футбол патроните на първия ред от екрана ги прибират децата и наивниците. Докато истинският филм тече зад кадър.

 

ТОП за деня