Двама чужденци от ЦСКА чакат повиквателни

петък, 15 март 2019 г. | 8:24 Прочетена: 8591
Автор:
ЦСКА - Али Соу и Едвин Джеси
ЦСКА - Али Соу и Едвин Джеси
Принт Свали PDF
- Аа +

Жоржиньо и Али Соу ще играят за родината си 


Двама от чуждестранните футболисти на ЦСКА се надяват на повиквателни в предстоящата пауза. Става въпрос за крилото Жоржиньо (Гвинея-Бисау) и нападателя Али Соу (Гамбия). Отборите на двамата офанзивни играчи имат квалификации за Купата на африканските нации. Гвинея-Бисау приема Мозамбик на 22 март. На същата дата пък Гамбия е гост на Алжир.

 

Първоначално Али Соу не попадаше в плановете на селекционера на Гамбия, но заради контузии на половин дузина основни играчи в последните дни сега има шансове да попадне в списъка. Жоржиньо пък традиционно е част от състава на Гвинея-Бисау.

 

Това са последни двубои от груповата фаза. Гвинея-Бисау е лидер с 8 т. в група с Намибия (7) и Замбия (4). Гамбия пък е последна с 5 т., но още има шанс в компанията на Алжир (10), Бенин (7) и Того (5). За турнира се класират първите два отбора.

 

Едвин Джеси не е получил повиквателна от Гана, същото се отнася и за Витаутас Черниаускас от Литва. Тези две страни вече обявиха своите състави. Стивън Перейра беше викан от Кабо Верде през октомври 2018 година, но предвид статута си на резерва в ЦСКА едва ли ще е част от състава.

 

"Тема Спорт"