Чужденците у нас се държат все едно имат две-три "Златни топки" (ВИДЕО)

петък, 10 август 2018 г. | Прочетена: 305470
Автор:
Жорди Гомес
Жорди Гомес
Принт Свали PDF
- Аа +

Емил Михайлов беше гост в предаването "На ринга"


Бившият вратар на ЦСКА 1948 Емил Михайлов беше гост в предаването "На ринга", съвместна продукция на LIVESPORT.BG и TV1, с водещ Филип Петрунов. Юношата на Славия, който преди няколко месеца навърши 30 години, се спря на много теми, а една от най-интересните от тях, бе мнението му за наплива на чуждестранни футболисти у нас.

 

"Има футболисти, които правят дебюта си в професионалния футбол в България, а в същото време се отнасят към другите все едно имат две-три "Златни топки", заяви Михайлов.

 

 

"С чуждо име, който дойде у нас, му се дава шанс. Ще дам пример с Левски, който има чужденци с добри визитки. Да вземем Жорди Гомес, който не е направил разлика в нито един мач. На финала се очаква да реши срещата, а той пропусна дузпа. Може да се случи на всеки, но той няма решен мач.

 

Ако беше българин, публиката щеше да го грабне. Не знам защо им се гласува такова доверие. Лъчо Балтанов и Мариян Огнянов не смятам, че са по-слаби от него. Те играха през пет мача по 40 минути и накрая ги изгониха с отношението си. Отидоха в Ботев и Лъчо Балтанов е сред най-силните вътрешни халфове в България и с класи над Гомес.

 

Такива чужденци се взимат не само в Левски и ЦСКА, но и в малките отбори. Преди те си взимаха такива футболисти от по-малките отбори. А сега е пълно с чужденци във всички тимове. Не се дава шанс на българи, а на играчи, които правят дебюта си тук", подчерта.