Чезари в "На ринга": Всички сме зад Любо, но защо ръководството на ЦСКА мълчи

петък, 9 февруари 2018 г. | Прочетена: 466837
Автор:
Лъчезар Николов и Крум Савов
Лъчезар Николов и Крум Савов
Принт Свали PDF
- Аа +

Лъчезар Николов и Крум Савов коментираха предстоящия на 15 февруари Конгрес на БФС


В традиционното предаване " На Ринга" по LIVESPORT.BG и TV 1 водещият Филип Петрунов, Крум Савов и Лъчезар Николов отново разискваха някои наболели теми и проблеми в родния спорт.

В началото отново бе засегната темата Григор Димитров, а след това и актуалните събития около Левски.

По въпроса за Конгреса на БФС, Савов и Николов се учудиха от продължаващото мълчание от страна на ръководството на ЦСКА - кой ще подкрепи клуба по време на предстоящия следващата седмица Конгрес за президент на БФС. 

"Любо наистина се явява честната, атрактивната, симпатичната опозиция в очите на хората. Но той е безсилен пред държавната машина и частта от нея, каквато е БФС. Ако премиерът не реши, че е дошъл момента за рокада във властта на футбола ни, Любо Пенев ще си остане само с атрактивните изяви", каза Крум.

"Въпросът също е, че само няколко дни преди конгреса като цяло медийната активност на Пенев и неговия щаб не е голяма. В същото време ако премиерът Борисов наблюдава настроенията сред фенските маси, той също би трябвало да иска промяната", допълни Лъчмезар Николов.

И Крум, и Чезари изразиха още веднъж учудването си, че ръководството на ЦСКА не излиза с позиция за Конгреса.

"Дали обаче няма истина в слуховете, които се тиражират, че Гриша Ганчев има негласна сделка с Боби Михайлов - подкрепа срещу участие в евротурнирите. 

"Може би е тактика, но иначе Любо е част от нашата, цесекарската общност", каза Лъчезар Николов. И двамата се изказаха остро за позицията на Борислав Михайлов, че го интересувало само нагласата на делегатите на Конгреса.

В един момент Крум и Чезари влязоха в поредния атрактивен спор за ЦСКА, Литекс и кой - кой е. "Ако има някой на "Армията" от Литекс, директно да си ходи!", категоричен беше Лъчезар.

"Не е важно дали Пенев ще победи. Важното е, че той застана на страната на истината, на честността. Разбираемо защо клубовете не изразяват подкрепата си към Пенев. Те се страхуват, че ако Боби Михайлов спечели, той ще им отмъсти. Важно е, че обществеността подкрепя Пенев", каза още Лъчезар Николов.
 
®Livesport.bg /