Българското таекуондо отново на европейския връх (СНИМКИ)

понеделник, 9 октомври 2017 г. | Прочетена: 807529
Автор:
Европейско първенство по таекуондо за кадети
Европейско първенство по таекуондо за кадети
Принт Свали PDF
- Аа +

Олимпийската версия на таекуондо заедно с художествената гимнастика продължават да са двата спорта, които носят медали за България през тази година


Успехите, които родното таекуондо носи за страната ни не спират. След световния връх, бъгарските таекуондисти покориха отново и Европейския. С шампионска титла и бронзов медал се завръща националният ни отбор по таекуондо от Европейското първенство в Унгария.
Европейско първенство по таекуондо за кадети
Европейско първенство по таекуондо за кадети
Шампионата на стария континент позлати страната ни, след като Даниел Ладжев в кат. до 45кг. елиминира Русия още в първата битка, а след това Босна и Херцеговина с 33:9, а в четвъртфинала елиминира Хърватска с разликата от 21:15. Даниел продължи на полуфинал и с технически нокаут победи представителя на Норвегия, а на финалите с категоричен нокаут детронира отново руския представител и с ярката разлика от 22:12 завоюва златото.
Европейско първенство по таекуондо за кадети
Европейско първенство по таекуондо за кадети
Това се случи, след като още в първия ден от първенството Христо Богданов в кат. до 37кг. спечели за страната ни бронз и даде категорична заявка за шампионските намерения на България по време на Европейското първенство в Будапеща.
Така олиплиското ни таекуондо, категорично затвърди позицията си, като олимпийския спорт, който не спира да носи успехи за страната ни през годината и връща спортната слава на България.
Национален отбор по таекуондо кадети
Национален отбор по таекуондо кадети
По време на Европейското първенство, България бе представена от 18 състезателя, четирима треньори, а президента на БФТ и вицепрезидент на Световното таекуондо – Европа – Слави Бинев, бе в унгарската столица през цялото време за да подкрепя националния ни отбор.


Световният шампион Александър Джорджев и бронзовият медалист от Световното в Египет – Кристиян Златев, също показаха достойна игра, но поради прекомерното си натоварване от изминалите състезания, не успяха да достигнат до титла в това първенство.


Но по-важното в случая е, че таекуондото ни показа силно развитие на национално ниво и до тук доминиращите школи на Дупница и Благоевград, бяха заместени от Казанлък и Стара Загора. Отлични битки и игра демонстрираха и останалите участници на първенството и затвърдиха позицията на Българското таекуондо, като водеща страна в този спорт. Все още очакваме отборното класиране, но заявката на страната ни за водеща позиция в него е безпорна.

 

ТОП за деня