Българските таекуондисти излизат за медали на европейското в София

понеделник, 4 декември 2017 г. | Прочетена: 595732
Автор:
Слави Бинев
Слави Бинев
Принт Свали PDF
- Аа +

"Ние ще се опитаме да покажем, че таекуондо не е само спорт, а е бойно изкуство", сподели Слави Бинев


От 7 до 9 декември София е домакин на европейското първенство за олимпийски категории по таекуондо за мъже и жени. България ще бъде представена от 6 състезатели. Сред тях е и единственият медалист от олимпийски спорт за 2017г. Владимир Далаклиев. Той ще играе в кат. до 68кг. заедно с Митко Джорджев. Калоян Бинев е в кат. до 58кг. , а Йордан Колев и Теодор Георгиев са в кат.до 80кг. При жените Никол Чорбанова ще играе в кат. до 49кг. Участие в първенството ще вземат над 400 състезатели от цяла Европа. Специален гост на първенството са президентът на Европейската таекуондо централа Сакис Прагалос, както и министърът на спорта Красен Кралев, който ще открие турнира.


Освен това София е домакин и на европейско първенство за пара атлети. Там България е представена от Михаил Христов, който е единственият българин взимал участие на подобно състезание от такъв ранг. Надпреварата е също в зала "Фестивална".


"Ние определено вдигнахме много високо летвата. Знам, че натиснахме много силно педала тази година и сигурно всички са уморени. Дори и за приятно луд човек като мен ми идва малко в повече всичко това. Това не го казвам като оправдание за евентуални неуспехи на европейското, а просто защото човекът е лимитиранo същество. Ние ще се опитаме да покажем, че таекуондо не е само спорт, а е бойно изкуство. Бойно изкуство, което създава един боен дух. Много малко хора знаят какво седи зад всичко това. Прекрасно знам какво означава погледът на Никол Чорбанова, знам какво означава ангажирания поглед на Теодор Георгиев, и искам да ви кажа, че тези хора правят нещо наистина фантастично", заяви председателят на БФТ Слави Бинев.


"Без подкрепата и добрата работа на федерацята успехите ни нямаше да бъдат реалност. Що се отнася за европейското, ще дадем всичко от себе си, да зарадваме всички българи. Надявам се на сериозна подкрепа в залата за да покажем, че всички сме едно цяло", сподели пред журналисти Владимир Далаклиев.

 

ТОП за деня