Босът на Локо София за "мръсотията" в българския футбол (ВИДЕО)

петък, 11 януари 2019 г. | Прочетена: 110187
Автор:
Иван Василев
Иван Василев
Принт Свали PDF
- Аа +

Иван Василев даде ексклузивно интервю пред нашата медия


Собственикът на Локомотив София - Иван Василев даде откровено интервю пред LIVESPORT.BG, в което призна своите грешки в управлението на клуба. Той говори също така и за "мръсотията", която цари в някои аспекти на футбола у нас. Именно тя липсата на "чистота" го е накарала да каже, че се отказва от управлението на столичните "железничари".

"Работният ми ден започва в 9 сутринта, но не се знае колко ще продължи. Може до 12 или 1 вечерта. Искам откровено да си призная. Както знаете, миналия сезон беше злополучен за нас заради загубения бараж. Аз щях да се откажа, защото не искам да участвам в този футбол.

За мен чистотата е най-висша. Начинът да успяваш е с добро представяне на терена, а не със задкулисни игри, които се случиха в края на първенството. Това ми дойде в повече и исках да се откажа. Тогава дойдоха едни италиански инвеститори, които исках да вземат отбора. Аз видях, че не са достойни да управляват клуб като Локомотив и не виждах бъдещето пред тима с тях. Затова поех отново тежка задача. И тогава аз вече направих моите грешки. Трябваше да освободя абсолютно целия отбор и да направя нов, без значение къде ще сме в класирането. На полусезона направих доста промени в състава, в треньорския щаб, за да положим една добра основа за бъдещето на клуба.

Видяхте какво се случи в последните мачове от миналото първенство. Не искам да се връщам. Това ме разочарова, защото трябва да се играе феърплей, за да върви българският футбол напред. Не мога да кажа, че нещата в първенство са зле. Първа лига се вдига, Втора лига също. Виждате при нас има 4-5 отбора, които се борят за три места. Организацията в първенствата е добре, но трябва да се изчистят някои неща в съдийството. Съдиите, които свирят трябва да бъдат по точни и почтени. Знаем, че ги натискат, но те не се говорят. След наши мачове има 5-6 съдии, които не свирят вече. Дано са си свършили работата.

Ако съдиите не ни бяха отнели 15-16 точки, сега щяхме да се втори, въпреки неуредиците. Това не е оправдание, но е истина.
 
®Livesport.bg /