Бивша звезда на Литекс замества Десподов на "Армията"

вторник, 15 януари 2019 г. | 7:20 Прочетена: 59412
Автор:
ЦСКА - Левски, Кирил Десподов и Жерсон Кабрал
ЦСКА - Левски, Кирил Десподов и Жерсон Кабрал
Принт Свали PDF
- Аа +

Асприля може да се завърне по българските терени


Някогашната суперзвезда на Литекс и “А” група - Данило Морено Асприля, може да се върне в България.

Той е сред обсъжданите имена за заместник на Кирил Десподов в ЦСКА. От “Армията” вече заявиха, че търсят играч, който да замени Футболист номер 1 на България за 2018 година. В момента 30-годишният Асприля е собственост на Ал Аин от ОАЕ.

В клуба обаче нямат намерение да рачитат на него и той е свободен да си търси нов отбор. В последните два сезона Асприля е бил даван под наем в саудитския Ал Фейха, за който е записал 29 мача и е реализирал 14 попадения.
Литекс, Данило Асприля
Литекс, Данило Асприля pfclitex.com

Асприля игра за Литекс от началото на 2014 до края на 2015 година. В този период той записа 60 мача за “оранжевите” в елита, реализира 23 гола и даде 10 асистенции. За Купата на България пък регистрира 9 срещи с 2 попадения, а в Европа - 5 двубоя и 1 гол. Не трябва да се забравя, че едни от най-силните мачове на Асприля с екипа на Литекс бяха под ръководството на Люпко Петрович, който от декември е консултант на Нестор Ел Маестро.

Самият колумбиец вече е бил спряган за завръщане в България и по-точно в ЦСКА. Той обаче се изказа доста негативно за ръководителите на клуба.

“Последния сезон в Литекс не бях много щастлив, точно затова подписах с Ал Аин. Когато излязохме в почивка след края на есенния дял, аз просто бях сигурен, че не искам да се връщам в България”, каза той през 2016 година.

Сега обаче нещата са се променили. Асприля вече е преминал пика на своята кариера, но пък неговата висока класа е безспорна. Той е на доста по-добро ниво от останалите крила на “червените” - Едвин Джеси, Жоржиньо и Енрике Рафаел.
Литекс - Лудогорец, Данило Асприля
Литекс - Лудогорец, Данило Асприля pfclitex.com

Единственият проблем за евентуалното завръщане на Асприля в България може да се окажат неговите финансови изисквания. В ОАЕ и Саудитска Арабия 30-годишният футболист е взимал пари, които у нас няма кой да му даде. Тоест, за да подпише с ЦСКА, той ще трябва да намали много личните си условия.

"Меридиан мач"
 
®Livesport.bg /