Бивш играч на Славия: През 2013-та година Левски очакваше да им легнем (ВИДЕО)

понеделник, 14 януари 2019 г. | 14:19 Прочетена: 61651
Автор:
Здравко Лазаров
Здравко Лазаров
Принт Свали PDF
- Аа +

Здравко Лазаров даде интересно интервю пред камерата на LIVESPORT.BG


Бившият играч на Славия - Здравко Лазаров се върна назад във времето и си припомни пред камерата на LIVESPORT.BG двубоят между "белите" и Левски през 2013-та година на стадион "Георги Аспарухов". Тогава тимът от "Овча Купел" взе точка от своя опонент и им отне титлата. Лазаров призна, че след срещата е било страшно и едва се прибрали, тъй като всички на стадиона са очаквали Славия да легне и Левски да бие без проблеми.

"Спомням си много добре мачът между Славия и Левски през 2013-та година на "Герена", когато отнехме титлата от "сините". Ние доигравахме сезона, тъй като бяхме загубили полуфинала с Берое за Купата. Нямаше за какво да играем, нямахме режим.

Събраха ни два часа преди мача на "Герена" и ни казаха да играем, каквото и да стане. Левски бяха сигурни, че ще станат шампиони. В тунела бяха златните медали и купата. Господ ги наказа. Беше страшно. След мача не можехме да си тръгнем от стадиона. Те сигурно са очаквали да им легнем, но това нямаше как да стане. Ние играехме за нашата чест. Бяха разочаровани, прибрахме се до "Овча Купел" с полиция.

Георги Петков не е злопаметен и съм сигурен, че вече е забравил защо направи онзи жест, който бе насочен тогава към Тодор Батков. Явно така му дойде отвътре.

Още на другия ден отидохме на морето. Имахме премия, но от ръководството на Славия", призна Лазаров.

Настоящият треньор на Вихрен също така говори и за подготовката на тима и целите пред клуба от Сандански този сезон:

"Напуснаха ни 3-4 момчета, на тяхно място взехме няколко млади играчи и ще се готвим за втория полусезон на домашни условия. Тази година Хебър ще е на първо място, не виждам кой ще ги измести. Имат добра организация. Целта ни е да обиграваме отбора за следващия сезон.

Имаме доста млади момчета в отбора. Надявам се с моя опит да им помогна и да израснат като играчи. Имат качества, трябва само да им се промени мисленето.

С някои от настоящите футболисти на Вихрен сме били съотборници. Сега продължават да показват професионализъм и да ми помагат като Дани Златков и Вальо Петков.

Като треньор е по-трудно и по-отговорно, отколкото като играч. Треньорът винаги е прав и трябва да се слуша. Минал през доста добри наставници и съм взел от всекиго по нещо.

Бях на терена до 40-годишна възраст, но се отказах заради неприятно заболяване. Имах сили да продължа още 1-2 години. Георги Петков заслужено бе избран за най-добър вратар. За да стигнеш на 42 години до националния отбор, означава че имаш качества. Спечели Купата на България, след като сам би Левски на финала.

Идва ми понякога да вляза на терена, но вече всичко е приключило и ще се насоча към треньорството.

Георги Петков е много прав, казвайки че няма млади български вратари, които да печелят награди. Това е проблем на българския футбол. На малките трябва да им се промени манталитет. Няма се онова уважение към по-старите като при нас. Свършва тренировката и веднага с телефона. Трябва да се обърне внимание на ДЮШ.

Времето се промени с тези техники. Ние искаме младите да са като нас и да мислят само за футбол, но е почти невъзможно в днешно време. Играчите днес са по кафенетата с наргилета, телефони. В училище часът по физическо се приема като свободен час от днешните младежи. От там идва проблемът. Всичко е сбъркано от горе, от държавата.

 
®Livesport.bg /