БФС, къде са парите за клубовете?

сряда, 6 декември 2017 г. | Прочетена: 585287
Автор:
БФС
БФС
Принт Свали PDF
- Аа +

Екипът на LIVESPORT.BG се сдоби с доста интересен e-mail, който е бил разпратен до всички футболни клубове от БПФЛ.


В него се пише, че полагащите се финансови средства за всеки един отбор по програмата за развитие на детско-юношеския футбол, сезон 2016/2017 г. още не са преведени.

 

LIVESPORT.BG пита не е ли това елегантен начин за намекване как да се гласува в предстоящата битка за президент на футболната ни централа?

 

Ето и съдържанието на писмото:

 

Уважаеми колеги,

 

Във връзка с вашите многобройни запитвания бихме желали да ви информираме, че към 1 декември 2017 г. в БПФЛ не е постъпило писмо за солидарните плащания от УЕФА Шампионска лига за развитие на детско-юношеския футбол, сезон 2016/2017 г.

 

Официалната кореспонденция на УЕФА за страната ни се извърша единствено през международния отдел на БФС, който не е предоставил на БПФЛ информация за сумата и документи за попълване.

 

Ръководството на БПФЛ ежегодно подготвя преведено на английски копие с решение на Управителния съвет за начина на разпределение на сумите и попълва Образец 4 от документите.

 

Ние сме наясно, че клубовете очакват тези средства и имаме готовност да реагираме своевременно след получаване на писмото и документацията от УЕФА. Ръководството на БПФЛ ще изпълни стриктно решението на Управителния съвет от 17.07.2017 г., взето в Националната футболна база в Бояна.

 

С уважение,

Стефан Капралов

ПРЕЗИДЕНТ НА БПФЛ