Англичани, фенове на Бербатов инвестират в българския футбол (ВИДЕО)

вторник, 10 октомври 2017 г. | Прочетена: 743874
Автор:
Джевън Пейн
Джевън Пейн
Принт Свали PDF
- Аа +

Първият турнир в София ще се проведе на 21 и 22 октомври в Бояна


На 21 и 22 октомври в София ще се проведе футболен турнир, организиран от PSL - премиер сокър лига. Инициатори на тази лига са трима англичани - Греъм Уорън, Джевън Пейн и Тим Уорнър, които са носители на голямата награда за тази година Британската бизнес асоциация в България.  

Амбицията на инициаторите на сокър лигата е да организират около 40 турнира годишно, много от които да бъдат корпоративни и по браншове – на хотелиерите, банкерите, застрахователите и т.н., в които да участват отбори от Великобритания и от Европа. А в края на годината да се проведе финален турнир с всички шампиони

Пейн заедно с дългодишния спортен журналист Стефан Дамянов, който е директор на лигата, бяха специални гости в традиционното предаване на LIVESPORT.BG "На ринга", където разкриха повече подробности около инициативата.

"Идеята за тази лига се зароди преди няколко месеца. Тримата видяха една среда, в която може да се развива и прави футбол. Пилотният турнир на лигата бе в Благоевград и предложи уникални емоции. Идеята е следващата година да идват отбори и от Англия", сподели Дамянов в нашето студио.

"Всичко започна от ваканциите в последните седем години, които прекарвахме в Банско. През това време усетих, че българите имат истинска страст към футбола. Моят живот е бил свързан със спорт и основно футбол. Започнах моята кариера във футболните училища на Боби Чарлтън и работейки с него. Това ми помогна за развитието на футболни училища и академии в големите английски градове. Колкото повече време прекарвах в България, усещах все повече страстта на българите към спорта и нуждата от нещо ново и различно. Имах възможността да се срещна с моя бизнес партньор Греъм Уорън и с него започнахме да развиваме идеята за петзвездни футболни турнири.

Първоначално в София ще се проведе корпоративен турнир. Два дни, в които ще се проведат два различни турнира. Осем отбора в събота и осем отбора в неделя. Бихме желали да им дадем изживяване като в Шампионската лига. В един отбор могат да участват шестима играчи (5+1) на терен за мини футбол. Български съдии ще свирят двубоите. За корпоративния турнир няма да има парична награда, защото ние искаме да инвестираме в изживяването. Това ще бъде място, където фирмите ще могат да комуникират", сподели Пейн

"До момента има десет отбора, които са се записали, като един от участниците ще бъде тимът на "Сборная", който представлява България на европейското по минифутбол. Догодина ще има турнири в Стара Загора, Албена, Слънчев бряг и др. Първият женски турнир ще бъде между 27-29 май в село Годлево край Разлог и Банско, като в него ще участват два отбора от Англия - Уест Хям и Лестър, един отбор от Благоевград, Македония, шампиона на Сърбия "Машинац", като водим преговори с още два тима.", допълни Дамянов

"Всеки един отбор, който участва на някой от турнирите ще получи специална футболна топка. Ако отборите има собствени екип, могат да играят с него, но ако няма, то те могат да поръчат от нас на разумна цена.", сподели Пейн.

Джевън Пейн разкри, че е фен на Манчестър Юнайтед. Той сподели, че Димитър Бербатов е един изключителен футболист от световна класа. В България е наблюдавал двубои на Пирин, детски турнири, както и квалификацията на националния ви отбор с Франция.

Заявки за турнира в София могат да се правят онлайн на сайта на лигата, като таксата за участие е 500 лв за отбор от 10 души. Организаторите са подготвили много изненади за участниците и зрителите – безплатни сандвичи, минерална вода, безалхохолни напитки, ВИП зона и много други интересни екстри и изненади.