Ангел Караньотов: „Елате на „Серес”, очаква Ви страхотно шоу!”

неделя, 24 юни 2018 г. | Прочетена: 396528
Автор:
Ангел Караньотов
Ангел Караньотов
Принт Свали PDF
- Аа +

Следващите предизвикателства за Ангел Караньотов и Ducati са след по-малко от месец на гръцката писта „Серес”, където ще се проведат 8-ми и 9-ти кръг от BMU Eвропейския шампионат по мотоциклетизъм


Каня всички любители на мотоциклетите и високите скорости да заповядат на „Серес”, където не е нужно да обяснявам какво шоу ви очаква!” – бяха думите на Ангел Караньотов след изпълнените с обрати, изключително интересни 6-ти и 7-ми кръг на BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта, които се проведоха тази събота и неделя на Motorpark Romania.

Уикендът започна перфектно за състезателя на Overdrive Racing, който излезе максимално мотивиран на пистата в петъчните свободни тренировки и подобри най-доброто досега време на румънския фаворит Робърт Мурешан (Ducati) от 1:40.04 минути за обиколка на 1:39.700! По време на квалификациите в събота, състезателят на домакините постави нов рекорд на Motorpark Romania – 1:39.171 и даде заявка за едно драматично състезание. Сигурен в своите възможности и в тези на Ducati-то, обаче, Караньотов потегли като по учебник от втората позиция на клас SBK, изпреварвайки Мурешан още на първия завой. Въпреки натискът от страна на румънския си колега, българският пилот запази лидерството до края и финишира първи със солидната преднина от 14.662 секунди. Подиумът допълни Мартин Чой (EKO BM Racing Team), който остана на 25.216 секунди.
Ангел Караньотов
Ангел Караньотов

В неделя нещата не се развиха по най-перфектния начин за Караньотов, тъй като пропуск на механиците доведе до изпадане на болта, крепящ лоста на скоростите. Въпреки това обаче, състезателят на Overdrive Racing се върна на пистата и благодарение на своята упоритост успя да завърши на 7-мата позиция. Победител стана Мурешан, следван от Чой (+7.538 секунди) и Богдан Вражитору.
На въпрос какво точно се случи на пистата Караньотов каза:

„Падна ми лостчето за скорости още на 4-тия завой и останах на 3-та предавка. Специални благодарности към Иван Иванов, който се оттегли от състезанието малко след средата и така успях да завърша едно място напред! Благодаря! Спрях в бокса за да видим, какво може да се направи, след което потеглих и се наслаждавах на природата. Возех си се съвсем спокойно и малко ме беше яд, защото имахме страхотна скорост. Беше удоволствие да карам този уикенд. В събота след 5-тата обиколка, просто се наслаждавах на състезанието. А и видяхме за пръв път Дукати на 1-ва и 2-ра позиция! Благодарен съм на нашите партньори от партньори от Shell VPower, АутоБатериТрейд, MaxBet, Райфайзен Лизинг, Булстрад, Coldfire, Маргел, BORO, ShellAdvancе, STARBG, mobile.bg , DUNLOP Motorsport, EnergySports и Timeland.”

Следващите предизвикателства за Ангел Караньотов и Ducati са след по-малко от месец на гръцката писта „Серес”, където ще се проведат 8-ми и 9-ти кръг от BMU Eвропейския шампионат по мотоциклетизъм.
 
®Livesport.bg /

ТОП за деня