Агаси: Григор сам се напряга

събота, 23 февруари 2019 г. | Прочетена: 47753
Автор:
Андре Агаси и Григор Димитров
Андре Агаси и Григор Димитров
Принт Свали PDF
- Аа +

Григор ежедневно се поставя под голямо напрежение, за да бъде това, което се очаква от него


Трудно е за Григор Димитров да се справя със сравнението с Роджър Федерер. Но най-доброто от него все още предстои. Това е мнението на Андре Агаси, който е част от екипа на най-добрия български тенисист.

 

Григор Димтров и Андре Агаси работят заедно от няколко месеца след разочароващата 2018 година.

 

В изгряващите си години Григор Димитров често беше сравняван с един от най-добрите – Роджър Федерер. Това обаче изглежда се оказа тежко бреме.

 

„Трудно е когато някой те сравнява с Федерер. Може да е имало някакво подражаване на играта му, но Фед играе много с китка, знаете ли, Григор удря много по-плоско. Вярвам, че все още не сме видели най-добрия му тенис”, сподели Агаси.

 

„Григор ежедневно се поставя под голямо напрежение, за да бъде това, което се очаква от него. Това е нож с две остриета”, каза още американецът.

 

„Григор имаше много добри резултати с кариерата си, но трябва да усети какво да е градиш върху една основа, да продължаваш в същата посока. Това не важи само за тениса, но и за ежедневието.”

 

Легендата в световния тенис дори сподели, че Григор Димитров е с впечатляваща физика, също като Новак Джокович.

 

„Виждал съм го да прави невероятни неща на корта. Ако става дума за физически данни, Димитров не отстъпва на Новак, който е впечатляващ. Разликата е, че Джокович е по-ефективен и опасен от защита, но и от двете страни на корта. Това е разликата между двамата. Движението, разнообразието е играта и качествата на Григор обаче ме карат да смятам, че най-доброто предстои”, продължи Андре Агаси.

 

ТОП за деня