Абрамович може да зареже Челси

понеделник, 16 април 2018 г. | Прочетена: 630002
Автор:
Роман Абрамович
Роман Абрамович
Принт Свали PDF
- Аа +

Това ще се случи при очакваните санкции на британските власти срещу руски бизнесмени


Челси може да остане без собственик заради очакваните санкции на британските власти срещу Роман Абрамович.

Бившият губернатор на Чукотка може да се окаже в списък с руски бизнесмени, върху които предстои да бъдат наложени санкции, пише авторитетният в. „Таймс“. Изданието се позовава на източници от обкръжетието на британския премиер Тереза Мей.

Според информацията, Абрамович и други руски бизнесмени се разследват местните служби. През януари тази година властите са получили право на достъп до информацията за произхода на богатството на чужденците, които притежават недвижими имоти и капиталия на територията на Острова.

Предполага се, че това е пореден удар срещу Русия заради натравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Британците обвиняват руската държава в престъплението срещу Скрипал и се стигна до сериозен скандал, довел до изтеглянето на дипломати на западните държави от Русия.

Както е известно, Роман Абрамович е собственик на Челси от 2003 година. През следващите 15 години той превърна тима от „Стамфорд Бридж“ в един големите отбори във Висшата лига и Европа. За този период „сините“ спечелиха пет шампионски титли, четири пъти взеха ФА Къп, три пъти Купата на Лигата и два пъти Къмюнити шилд, както и по един път Шампионската лига и Лига Европа.

В същото време Daily Mail разкрива, че Антонио Конте прави всичко възможно да надъха своите футболисти за решителните мачове в края на сезона. Той им казал, че не трябва да играят за него, а за клуба, феновете и емблемата.