Вижте вариантите за нов треньор на Лудогорец

понеделник, 17 юли 2017 г. | Прочетена: 935255
Автор:
Лудогорец
Лудогорец
Принт Свали PDF
- Аа +

Георги Дерменджиев ще бъде уволнен при провал срещу Жалгирис


Димитър Димитров-Херо и двама специалисти от чужбина са варианти за нов старши треньор на Лудогорец, твърди "Тема спорт". LIVESPORT.BG първи Ви информира, че е много вероятно Георги Дерменджиев да бъде уволнен при провал срещу Жалгирис. "Орлите" загубиха с 1:2 първата среща от квалификациите в Шампионската лига във Вилнюс.

 

Вече са проведени разговори с всеки един от тях. В момента Херо е начело на казахстанския Иртиш, който отстрани Дунав (Русе) в първия квалифика­ционен кръг за Лига Европа, а във втория играе с Цървена звезда. Първият мач със сърби­те в Казахстан завърши 1:1. Именно преди реванша с Дунав на 6 юли Димитров е имал разговори на тема "Лудогорец". Преди време заради семейни проблеми Херо веднъж вече от­каза. Всичко около неговото евентуално идване в Разград до голяма степен зависи от пред­ставянето на Иртиш и Лудогорец тази седмица в Европа.

Димитър Димитров - Херо
Димитър Димитров - Херо

 

С Димитров е обсъждан ва­риант, при който той да пое­ме българския шампион, а Геор­ги Дерменджиев да бъде пред­ложен за негов заместник в Ир­тиш. Като това да е част от сделката, защото Херо има до­говор с казахстанците и по този начин биха могли да се избег­нат неустойки.

 

Сред опциите от чужбина е румънската легенда Мирча Луческу. За последно през пролет­та той бе начело на Зенит, а преди това дълги години води Шахтьор Донецк. Именно мо­делът на украинците с редовно участие в групите на ШЛ и ЛЕ и привличането на бразилски играчи се опитва да копира Лу­догорец. На този етап обаче Луческу имал сериозни финансо­ви изисквания, а и той самият вече е на 71 години. Според за­познати румънецът е поискал да работи в екип със сина си Разван Луческу, който е пред раздяла с гръцкия Ксанти. Пър­вите сондажи относно Мирча Луческу са още от края на мина­лия сезон.

Мирча Луческу
Мирча Луческу -

 

Има и трети специалист от чужбина, който е в сферата на интерес, като става дума за млад наставник, който говори португалски.